marime text:

Pozele de pe Facebook, sursa de informatii pretioase pentru hoti!

Ca sa stie toata lumea ca existi, e la moda sa-ti faci poze cu mobilul si sa le pui pe Facebook: cu pisica, cu iubita, la serviciu, sau in vacanta, pe toate trebuie sa le vada prietenii si sa le dea "like".  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Atentie insa! O simpla fotografie realizata cu un telefon inteligent poate da informatii exacte despre locul si momentul in care a fost facuta. Iar aceste date le pot fi de folos si hotilor, cand titularul anunta cu mandrie ca si-a luat concediu si e departe de casa.

Internetul gazduieste miliarde de fotografii. La fiecare ora alte cateva mii sunt postate de utilizatori. Multe dintre ele sunt realizate cu telefoane inteligente, tot mai raspandite in ultima perioada. Insa, aparatele ascund un secret.

Majoritatea smartphone-urilor au un cip GPS si atunci cand faci o fotografie informatiile despre locatie/data si ora sunt atasate pozei. Aceste date pot fi accesate apoi usor de oricine cu ajutorul unui program gratuit disponibil pe internet.

Alarmant este ca datele despre locul si momentul in care au facute fotografiile pot fi folosite usor de rauvoitori. Oricine poate astfel afla unde locuiti sau unde lucrati.

Exista si alt aspect: datele GPS stocate de fotografie va pot da de gol. De exemplu, daca ii spuneti sotiei ca o anumita poza a fost facuta de un coleg, in delegatie, si ea descopera ca era din cu totul alta parte.

Totusi, pot fi si avantaje. Daca se intampla sa ne ratacim undeva pe munte si nu stim sa dam repere salvatorilor, le putem trimite acestora poza cu locatia in care ne aflam. Desigur, in aceste cazuri avem nevoie de semnal la telefon.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu