marime text:

Politia animalelor - afacerea unui ONG cu legitimatii de 1.000 de lei

Cand statul nu se grabeste sa faca ordine, se gasesc indivizi dispusi sa lucreze la umbra lui. Asa s-a intamplat in cazul Politiei Animalelor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Legea care prevede infiintarea acestei institutii zace de cativa ani la Camera Deputatilor. Profitand de-o portita legala, cativa romani au fondat o organizatie neguvernamentala intitulata, cum altfel, "Politia animalelor". Elibereaza si legitimatii de agent, cu o mie de lei bucata, in timp ce voluntarii care au grija de necuvantatoare sunt revoltati.

Prima acuzatie vine din partea unei doamne. A reclamat maltratarea unui caine la "Politia Animalelor", dar a fost trimisa la Politia Romana.

Altii spun c-au platit bani multi pentru o legitimatie de agent la Politia Animalelor, care nu le foloseste la nimic. Reprezentantii acestei organizatii se apara si spun ca sunt abia la inceput. In schimb, voluntarii care militeaza pentru drepturile necuvantatoarelor ii banuiesc de inselatorie.

Mircea Serbanoiu, presedintele Federatiei pentru Protectia Animalelor: "Nu au  nicio competenta. Aceasta afacere mi se pare de fapt o mare escrocherie."

In 2009, organizatia s-a folosit de un vid legislativ. A primit aprobare de la Tribunalul Bucuresti sa se numeasca Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor, adica "Politia Animalelor". Abia din luna martie a acestui an legea interzice folosirea cuvintelor "comisariat" si "inspectorat" in denumiri, dar actul nu este retroactiv. Cei care au apucat sa-si infiinteze o organizatie cu asemenea denumiri isi pastreaza titlul.

Si mai grav este faptul ca "Politia Animalelor" a devenit marca inregistrata, iar atunci cand deputatii vor infiinta in sfarsit institutia care sa apere necuvantatoarele, statul va trebui sa-i gaseasca o alta denumire.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu