marime text:

Osama bin Laden, VANDUT de numarul 2 din Al-Qaeda!

Egiptenii din cadrul retelei teroriste Al-Qaida, condusi de numarul doi al organizatiei, Ayman al-Zawahiri, i-ar fi ghidat pe americani pana la Osama ben Laden, din cauza divergentelor intre cei doi lideri ai retelei, anunta joi cotidianul saudit al-Watan, citat de AFP.
Osama bin Laden, VANDUT de numarul 2 din Al-Qaeda!
Citand o "sursa regionala apropiata de dosarul de terorism", cotidianul adauga ca mesagerul, pe care serviciile de informatii americane il filau si care le-a permis sa il gaseasca pe Osama ben Laden, lucra, de fapt, pentru Ayman al-Zawahiri.
 
Cotidianul afirma ca mesagerul este un pakistanez, si nu un kuwaitian, a carui identitate a fost dezvaluita de detinuti de la Guantanamo.
 
El i-ar fi condus pe americanii care-l filau pana la domiciliul lui ben Laden, lasandu-i sa creada ca nu stia ca este urmarit.
"Egiptenii din Al-Qaida, care conduc, de fapt, reteaua, au incercat, de cand ben Laden s-a imbolnavit, in 2004, sa preia controlul asupra Al-Qaida", afirma cotidianul.
 
Potrivit acestuia, ei sunt cei care l-au convins pe ben Laden sa paraseasca zonele tribale pakistaneze, din nord-vestul tarii, bastionul aliatilor sai talibani, si sa refugieze la Abbottabad, un oras destul de usor accesibil, unde a fost ucis de un comando american, in noaptea de duminica spre luni.
 
Cotidianul adauga ca, dupa intoarcerea din Iran a unuia dintre liderii retelei teroriste, egipteanul Saif al-Adl, toamna trecuta, egiptenii au creat un plan pentru lichidarea lui ben Laden, in mod discret.
 
Dupa moartea lui ben Laden, egipteanul al-Zawahiri, in varsta de 59 de ani, "creierul" si principalul purtator de cuvant al Al-Qaida, devine primul lider al organizatiei si cel mai cautat terorist din lume.
 
El era liderul gruparii egiptene a Jihadului islamic, care s-a alaturat retelei Al-Qaida in 1998.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu