marime text:

L-au avut si i-au dat drumul! Autorul dublului asasinat de la Siret a fost extradat pentru ca nu avea viza

Dupa ce au anuntat cu surle si trambite ca au pus mana pe autorul dublului asasinat de la Siret, autoritatile romane au recunoscut sambata ca l-au avut in mana timp de 24 de ore imediat dupa ce a comis abominabila fapta si au fost nevoite sa-i dea drumul pentru ca individul nu avea viza de intrare in Romania. La momentul respectiv nici probe nu aveau impotriva lui, asa ca l-au trimis peste granita.

Intr-o ancheta care a pornit cu stangul, dupa zeci de ore de audieri, investigatii si analize de laborator romanii au reusit in sfarsit sa puna cap la cap filmul unui asasinat care a socat opinia publica.

Ucraineanul Leonid Zaporojne, un fost luptator in Afganistan in varsta de 50 de ani, este, se pare, cel care a impuscat in cap o fetita de scoala primara si pe mama ei. A intrat fraudulos in tara pe data de 16 februarie, a fost prins de politie doua zile mai tarziu, iar pe data de 19 februarie a fost expulzat. Abia dupa aceea au aparut si probele impotriva lui.

Adica prea tarziu, dupa ce singuri l-am trimis peste granita pe Zaporojne, desi chipul lui semana izbitor cu portretul robot facut in Siret dupa comiterea crimelor. S-au scurs apoi alte zece zile pana cand l-au incatusat ucrainenii, dar nu pentru crima, ci pentru trafic de droguri.

Impreuna cu Leonid Zaporojne a fost identificat si un posibil complice, in varsta de 29 de ani.

Scopul dublului asasinat a fost jaful, locuinta respectiva fiind cunoscuta ca o locuinta in care se efectuau schimburi ilegale de valuta. Zaporojne a sunat la usa familiei Hritcu, unde le-a gasit pe sotia si pe fiica valutistului. Le-a executat si a luat numai banii aflati la vedere, aproximativ 14.000 de euro si 2.000 de dolari. Nu a cautat in casa unde ar fi gasit inca  10.000 de euro si 100.000 de lei. Apoi s-a cazat linistit intr-un hotel, pana cand politistii l-au depistat si l-au dat afara din tara, dar nu pentru omor, ci pentru ca nu avea viza.

Politia Romana bifeaza astfel inca un caz rezolvat. Iar ministrul de Interne i-a felicitat pe toti ofiterii si subofiterii care au lucrat in dosar. Cei mai buni cinci dintre ei vor fi avansati in grad inainte de termen.

Sansele ca suspectul sa ajunga in fata judecatorilor romani se apropie de  zero, pentru ca intre Romania si Ucraina nu exista un tratat de extradare a propriilor cetateni. Vestea buna e ca suspectul, fost luptator in Afganistan, este totusi arestat de autoritatile din tara vecina pentru posesie de droguri si infractiuni la regimul armelor, in casa lui fiind descoperita o arma de vanatoare detinuta ilegal.

In aceste conditii, exista mai multe posibilitati pentru judecarea ucigasului. Este posibil ca intregul dosar cu toate dovezile sa fie trimise in Ucraina, iar el sa fie judecat pe baza anchetei din Romania. Apoi, este posibil ca in Romania sa fie judecat in lipsa, eventual condamnat, iar sentinta ar urma sa fie trimisa in Ucraina, iar autoritatile pot sa o puna sau nu in aplicare.

Ce se va intampla ramane de vazut. Cert este ca in urmatoarele zile cativa politisti romani vor merge peste granita si vor incerca sa il interogheze pe suspect pentru a lamuri care este apararea lui si daca mai sunt de lamurit sau nu detalii legate despre drama provocata chiar de el acum o luna.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu