marime text:

Europa ne vrea dotati cu masini inteligente, care suna singure la salvare daca ai accident

Cum ar fi daca ati avea in masina un sistem de alarma atat de inteligent incat sa anunte singur salvarea, daca Doamne fereste ati fost implicat intr-un accident? Perfect util. Tocmai de aceea, membrii Comisiei Europene au pus la cale un proiect-pilot, la care participa si Romania. Autoritatile de pe tot continentul sunt ingrijorate de numarul tot mai mare de morti de pe sosele.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pare o situatie fara scapare:in timp ce va plimbati cu masina pe un drum putin circulat va tamponati frontal cu un alt autoturism, sunteti ranit si dumneavoastra si celalalt sofer si nu aveti puterea sa cereti ajutor. Dar nu-i chiar asa.

Tocmai pentru acest gen de incidente a fost gandit un sistem de avertizare care se declanseaza automat. Masinile sunt localizate, iar mesajul ajunge direct in dispeceratul SMURD. Daca autoturismele sunt praf, se da alarma instantaneu, daca nu, cei din interior trebuie sa apese un buton.

Deocamdata se vor face teste pe parcursul unui an, in cadrul unui program pilot care va fi implementat in 15 state din Europa, printre care si Romania.

Cu siguranta ca utilitatea acestui sistem este foarte buna si foarte importanta pentru politie si ambulanta, mai ales in cazul in care aceste accidente se produc pe drumuri mai putin circulate. Un exemplu este tragedia produsa duminica, pe Transfargarasan. Doi padurari s-au prabusit cu masina in rau de la peste sase metri inaltime. Au fost gasiti dupa 12 ore, iar criminalistii spun ca si daca ar fi trait imediat dupa accident au stat prea mult in apa pana sa ii gaseasca cineva.

Un astfel de sistem de alerta poate i-ar fi scapat de la moarte. Oricum, Uniunea Europeana ia in calcul varianta ca din 2014, toate masinile sa iasa din fabrica gata echipate cu acest aparat.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu