marime text:

Asa arata craniul gasit pe malul Oltului, care ar putea fi al Elodiei! GALERIE FOTO

"Elodia", cel mai complex dosar din istoria procuraturii moderne, revine in actualitate. Un craniu de femeie, gasit relativ aproape de Brasov, orasul de unde era avocata, le-a dat sperante procurorilor care se ocupa de acest caz imposibil.  
Asa arata craniul gasit pe malul Oltului, care ar putea fi al Elodiei! GALERIE FOTO

Daca raspunsul dat de legisti, va fi pozitiv, atunci sotul victimei, politistul Cristian Cioaca, ar putea ajunge in instanta, pentru acuzatia de omor. Daca nu, cautarile continua. 

Craniul a fost descoperit pe malul Oltului, in apropierea Drumului National 12 care leaga Sfantu Gheorghe de Miercurea Ciuc.

Omul care l-a gasit si-a pastrat sangele rece si a alertat autoritatile, care au securizat zona. Osemintele au fost  recuperate cu grija si duse la Laboratorul de Medicina Legala Covasna, unde au inceput investigatiile primare.

Craniul apartine unei persoane de sex feminin, care avea intre 30 si 40 de ani, anunta legistii. Persoana in cauza a murit cel mai devreme de un an, cel mai tarziu de 5. Medicii au identificat si element care ar putea fi important in ancheta: "Din raportul IML reiese ca e vorba de o femeie, care in partea dreapta avea o rana, dar care nu i-a provocat moartea - e probabil o rana din copilarie".

Cum Elodia Ghinescu a disparut in august 2007, procurorii s-au gandit automat ca ar putea fi ea. Avocata familiei spune inclusiv ca Elodia a suferit o lovitura la cap, in copilarie.

Autoritatile din Covasna au trimis craniul la Cluj, pentru expertize suplimentare, insa pana la urma, ancheta se va muta la Institutul de Criminalistica al Politiei Romane.

Daca analiza ADN este pozitiva, atunci, misterul disparitiei Elodiei va fi elucidat. In caz contrar, politistii vor fi pusi in faza unui dosar cu victima necunoscuta. Deja anchetatorii au facut verificari in baza de date cu femeile disparute si au facut comparatii tip video-proiectare. Au folosit inclusiv fotografiile Elodiei Ghinescu.

Va dura cel putin 30 de zile, pana cand rezultatul expertizei ADN sa fie cunoscut. Este o procedura care necesita timp si rabdare. Anchetatorii nu sunt pentru prima daca in aceasta situatie - ei au mai testat pana acum cel putin alte zece ramasite umane ce se potriveau cu profilul Elodiei. De fiecare data, raspunsul a fost insa unul negativ.

Dat fiind ca au trecut trei ani de la disparitia avocatei din Brasov, elemente de nouatate care sa duca la elucidarea acestui caz sunt tot mai rare si mai putine. Asa ca procurorii spera ca macar acum sa afle adevarul.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu