marime text:

Detinuti condamnati pentru omor muncesc in afara puscariei si castiga 1.500 de lei pe luna

Peste un milion de lei intra in fiecare luna in conturile puscariilor din Romania. Adica 60% din salariile obtinute de detinutii care muncesc in timpul executarii pedepsei. Banii ar trebui folosit pentru modernizarea si intretinerea celulelor, insa de cele mai multe ori devin plata utilitatilor.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cristian Seizu - condamnat la 14 ani de inchisoare pentru omor, Stoica Spulber - condamnat la 4 ani de inchisoare pentru complicitate la furt, Tudor Cimpoieru - condamant la 7 ani pentru lovituri cauzatoare de moarte. Acestia sunt doar trei dintre detinutii inchisi la Jilava, care de mai bine de o jumatate de an muncesc in afara penitenciarului.

In fiecare dimineata, cand angajatii puscariei vin la program, cei trei ies pe poarta, isi iau telefoanele mobile, pentru ca au voie in acest caz, si pleaca pe un santier din centrul Capitalei. Castiga aproximativ 1.500 de lei pe luna, dar din aceasta suma, doar 40% le ramane lor, restul ajunge in contul penitenciarului.

Cel care i-a angajat are experienta. A mai lucrat cu detinuti si este multumit de rezultate.

Oficialii Administratiei Nationale a Penitenciarelor au recunoscut ca munca detinutilor ii ajuta sa plateasca o parte din facturi pentru curent, apa sau gaze. In fiecare luna, institutia primeste peste 1 milion de lei de la cei 2.000 de detinuti care lucreaza. Exista si un risc asumat: evadarile. In 2010, sapte dintre cei care munceau in afara puscariei au fugit. Dar au fost prinsi, iar acum nu mai au dreptul la munca.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu