marime text:

UPDATE: Un glont tras in poligonul SPP a ranit un barbat aflat la peste 1 KILOMETRU distanta!

Alerta de gradul zero in Bucuresti, dupa ce un barbat a fost impuscat in vecinatea poligonul de trageri al Serviciului de Protectie si Paza, din Popesti-Leordeni. Glontul i-a sters spatele si i-a provocat o rana superficiala. Autoritatile s-au mobilizat imediat ce au primit un apel la 112, iar procurorii militari trebuie sa afle cum de-a fost posibil sa se intample una ca asta.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Militarii de la Serviciul de Protectie si Paza se antrenau in poligonul de la Popesti Leordeni, in aceasta dupa-amiaza.

Unul dintre luptatori a tinut arma poate prea sus, ori glontul pornit din teava pustii a ricosat. A fost mai mult ca sigur una cu luneta, care permite tragatorului sa atinga tinta si daca se afla la 3.000 de metri distanta. Numai ca in acest caz, glontul s-a lovit de un obstacol si a pierdut din viteza. Specialistii sunt de parere ca numai asa a fost posibil ca proiectilul sa ajunga la un kilometru si jumatate distanta, in curtea unei statii de betoane. Acolo era Ionel Rotaru, care a fost lovit in spate.

Un coleg a sunat la 112 si a dat vestea. Imediat, la fata locului s-au deplasat politistii si procurorii militari.

Si cei de la Serviciul de Protectie si Paza au inceput o ancheta interna. Oficialii nu au deocamdata o explicatie pentru incident.

"Poligonul SPP din Popesti - Leordeni este special amenajat si omologat conform normativelor internationale astfel incat sa nu reprezinte un pericol pentru mediul extern din apropierea sa. In cei peste 12 ani de cand a fost dat in folosinta, in baza de antrenament SPP de la Popesti - Leordeni nu s-a mai petrecut niciun incident de acest gen", a precizat SPP.

Nu este insa prima oara cand gloantele trase in poligoane militare ajung in zone cu civili. Acum 8 ani, locuitorii din Domnesti se ascundeau in case ori de cate ori erau trageri. Geamurile se faceau zob si doar norocul a facut ca nimeni sa nu fie ranit.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu