marime text:

Autorul dublului asasinat de la Siret este ucrainean. A fost arestat la Cernauti

Doua persoane suspectate ca au participat la comiterea dublului asasinat de la Siret, din 17 februarie, au fost identificate in Ucraina. Sunt doi cetateni ucraineni, dar numai unul ar fi apasat pe tragaci. Autoritatile romane vor merge in Ucraina sa-i audieze, pentru ca nu poate fi extradat in Romania.
Autorul dublului asasinat de la Siret este ucrainean. A fost arestat la Cernauti

Unul din cei doi indivizi, Leonid Zaporojnet, de 51 de ani, care este din regiunea Cernauti, a  fost saltat si arestat de autoritatile ucrainene la inceputul acestei saptamani. Surse din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Suceava au confirmat ca ADN-ul lui a fost identificat pe un tub de cartus gasit in casa in care au fost ucise Carmen Hritcu, de 39 de ani si fiica acesteia de 6 ani.

Complicele lui Leonid Zaporojnet nu a participat efectiv la comiterea dublului asasinat.

Aceleasi surse au afirmat ca identitatea autorului dublului asasinat de la Siret a fost cunoscuta la cateva zile dupa comiterea lui. Nu a fost facut public acest fapt pentru legislatia ucraineana nu permite extradarea, iar autoritatile romane au sperat ca asasiunul sa revina la Siret si sa-l aresteze, intrucat era cunoscut faptul ca Zaporojnet se ocupa de afaceri cu marfuri de contrabanda.

In tot acest interval, autoritatile romane au colaborat cu cele ucrainene, iar acestea din urma l-au monitirizat permanent la Leonid Zaporojnet. In cele din urma ucrainenii l-au arestat pentru traffic de droguri, nu pentru dublul asasinat de la Siret.

Autoritatile romane fac demersuri pentru transferul de proceduri judiciare in Ucraina, pentru ca urmarirea penala sa fie facuta in aceasta tara. Saptamana viitoare un procuror va merge la Cernauti si il va audia audia pe Leonid Zaporojnet.

Carmen Hritcu si fiica ei au fost gasite impuscate in cap la mijlocul lunii februarie, in locuinta lor din orasul Siret, judetul Suceava.

Sotul si tatal celor doua decedate se ocupa cu schimbul valutar si s-a speculat ca asasinatul ar fi o reglare de conturi. Se pare ca mobilul crimelor a fost totusi  jaful.

 

 

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu