marime text:

Au umplut spitalul - doua treimi din paturile de la urgente, ocupate de intoxicatii cu etnobotanice

Sase tineri, intre care cinci studenti, au ajuns, joi, la Spitalul de Urgente din Iasi, in urma unor intoxicatii cu substante etnobotanice, medicii sustinand ca este cel mai mare numar de pacienti internati dupa consumul unor astfel de substante, intr-un interval de numai trei ore.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cei cinci studenti au varste cuprinse intre 20 si 25 de ani si provin de la trei universitati din oras, doi dintre ei fiind consumatori obisnuiti ai produselor etnobotanice.
 
Cel de-al saselea tanar care a ajuns, joi, la spitalul iesean are varsta de 35 de ani.
 
Medicul Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente din Iasi, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX ca toti pacientii prezentau la momentul internarii tulburari cardiace importante, precum si tulburari respiratorii si neuropsihice.
 
"Au fost blocate doua-treimi din paturile din UPU. Toti cei sase bolnavi au ramas internati in Sectia de Toxicologie din cadrul spitalului. Este cel mai mare numar de persoane intoxicate cu etnobotanice, care ajung la spital intr-un interval atat de scurt", a precizat Tudor Ciuhodaru.
 
In ultima saptamana, la Spitalul de Urgente din Iasi au fost tratati peste 30 de pacienti intoxicati cu etnobotanice, jumatate dintre acestia fiind studenti.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu