marime text:

Arestari in dosarul "mita pentru bac" - directorii liceului si secretara si-au preluat celulele

Directorul general, directorul adjunct si una dintre secretarele Liceului "Alexandru Vlahuta" din Podu Turcului au fost arestati preventiv marti seara, fiind cercetati de procurorii anticoruptie intr-un caz de mita la bacalaureat. Procurorii au spus ca au pretins cate 600 de euro de la fiecare elev in parte.
Arestari in dosarul  mita pentru bac  - directorii liceului si secretara si-au preluat celulele
Dumitru Topa, directorul Grupului Scolar "Alexandru Vlahuta" din Podu Turcului, judetul Bacau, directorul adjunct Doina Antohe si secretara Tatiana Moraru au primit mandate pentru 29 de zile, fiind acuzati de luare de mita si trafic de influenta.
 
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) - Serviciul Teritorial Bacau au stabilit ca, in perioada martie - iunie, cei trei au pretins si primit de la mai multi elevi ai Liceului "Alexandru Vlahuta" sau de la parintii acestora diferite sume de bani, in lei sau valuta, in vederea promovarii in mod fraudulos de catre acesti elevi a examenului de bacalaureat organizat in sesiunea iunie-iulie a acestui an.
 
"In concret, inculpatii, prevalandu-se de influenta pe care o au asupra comisiei de examinare, au stabilit ca suma ce trebuie achitata de fiecare candidat in vederea promovarii examenului sa fie de aproximativ 600 de euro, respectiv cate 200 de euro pentru fiecare proba scrisa, sau 2.000 de lei. De asemenea, acestia au facut demersuri in vederea asigurarii conditiilor necesare candidatilor in vederea promovarii frauduloase a examenului, cum ar fi repartizarea prioritara in anumite sali a celor care au dat ori urmeaza sa dea sume de bani, stabilirea profesorilor supraveghetori agreati, a comisiei de examinare sau furnizarea de materiale cu raspunsuri catre candidati in timpul sustinerii probelor", se precizeaza intr-un comunicat DNA.
 
La perchezitia facuta la sediul Liceului "Alexandru Vlahuta" procurorii au gasit 54 de plicuri pe care erau inscrise nume ale unor candidati la examenul de bacalaureat organizat in cadrul unitatii scolare, in interiorul carora erau 91.850 de lei si 7.750 de euro.
 
Luni, 251 de elevi ai Liceului "Alexandru Vlahuta" din localitatea Podu Turcului care au sustinut bacalaureatul au fost tinuti in scoala timp de aproximativ patru ore, dupa ce au terminat de sustinut examenul, in urma unor descinderi ale procurorilor DNA si lucratorilor de la Detasamentul de Interventie Rapida al Politiei.
 
In noaptea de luni spre marti au fost audiati la DNA Bacau directorul general al Liceului "Alexandru Vlahuta" din Podu Turcului, directorul adjunct, doua secretare si doi profesori de la aceeasi unitate, precum si 13 elevi.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu