marime text:

Ambasada Romaniei din Libia nu-si retrage diplomatii in tara

Cel putin 100 de cetateni romani sunt acum in infernul din Libia. Ambasada noastra la Tripoli incearca pe cat posibil sa tina legatura cu cei care au riscat sa ramana in zona de conflict, in ciuda avertismentelor.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Ministerul Roman de Externe a dat duminica dupa-amiaza publicitatii un comunicat in care arata ca in ciuda evolutiei situatiei militare din Libia, personalul diplomatic acreditat la Tripoli nu va fi evacuat, asta si pentru ca, sustin cei de la Externe, moralul diplomatilor romani este unul bun.

De altfel, insarcinatul cu afaceri ad interim la Tripoli este in legatura permanenta cu cele sase misiuni diplomatice ale tarilor membre UE din Libia, fapt ce poate fi de ajutor si pentru cetatenii romani.

Ministerul de Externe afirma ca face eforturi pentru a mentine contactul cu cei aproximativ 100 de romani care sunt in continuare in Libia.

Acum chiar si terestru, orice incercare de a parasi Libia este una  riscanta.

De altfel, reprezentanta diplomatica romaneasca are in continuare deschise doua linii telefonice la care romanii - in majoritate proveniti din familii mixte - pot cere ajutor consular.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu