marime text:

Alarma cu bomba pe aeroportul din Timisoara! Persoana care a facut anuntul a fost identificata

Alerta maxima pe aeroportul din Timisoara unde, miercuri dimineata, un apel anonim anunta plasarea unei bombe in bagajul unui pasager. A dat si numele presupusului suspect, dar nu a mentionat in ce cursa s-ar fi imbarcat omul. Si de aici a pornit o adevarata nebunie. O aeronava care plecase spre Londra a fost intoarsa din drum, s-au facut cautari minutioase in aeroport si, in cele din urma, cel cautat a fost gasit. Nu avea insa nicio bomba la el, dar politistii si procurorii vor incerca acum sa afle ce legatura exista intre el si individul care l-a bagat in bucluc. Intre timp si acesta a fost identificat, la Constanta.
Alarma cu bomba pe aeroportul din Timisoara! Persoana care a facut anuntul a fost identificata

Alerta a fost data la ora 6.30, dupa ce la biroul informatii de pe aeroportul din Timisoara s-a primit apel care anunta o alarma cu bomba. Barbatul de la telefon nu a precizat exact aeronava in care s-ar afla pasagerul periculos. In schimb, a dat un nume: Ioan Cordus, in al carui s-ar bagaj s-ar afla materialul exploziv.

Imediat, aeroportul a fost impanznit de pirotehnisti, politisti si criminalisti. Prima verificata a fost o aeronava care urma sa plece spre Londra. Decolase deja cam de 10 minute, dar a fost readusa la sol, ca nu cumva apelul sa se refere tocmai la ea. La bord, nici urma de vreun pasager pe numele Ioan Cordus. Atunci, autoritatile l-au cautat in baza de date, unde l-au depistat, intr-adevar, intr-o alta aeronava care se afla in aer exact in acel moment, indreptandu-se dinspre Bucuresti spre Roma, cu o escala programata la Timisoara.

Trecuse de ora 8.30 cand presupusul suspect a fost luat pe sus din avion si dus la audieri. Barbatul avea un singur bagaj de mana, in care nici urma de vreo bomba.

Intre timp anchetaorii au dat si de urma celui care a facut apelul alarmant. Este vorba de un ofiter in rezerva, din Constanta, pensionat, in varsta de 43 de ani, pe nume Valentin Anghlescu.

Barbatul a fost audiat si va fi dus apoi sub escorta la Bucuresti, unde va sta de vorba cu alti procurori, care vor incerca sa se lamureasca de ce a facut acest gest.

Noua aeronave au avut intazieri de doua ore din cauza alertei de miercuri dimineata. In total, au fost verificati 203 pasageri, adica toate acele persoane care se aflau in prima aeronava intoarsa pe pista, dar si cei care se aflau in avionul din care a fost luat pe sus pasagerul-problema. Acesta a fost eliberat, dupa ce a fost audiat cateva ore.

Cat despre barbatul audiat la Constanta, inca nu s-a aflat de unde stia numele pasagerului, lucru pe care anchetatorii urmeaza sa il afle din discutiile cu el.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Articole pe acelasi subiect
Scrie un comentariu