marime text:

"Afaceristi" trimisi in judecata - au deschis o fabrica de cannabis, complet utilata

Trei persoane, intre care un cetatean belgian, acuzate ca au infiintat o fabrica de cannabis, complet utilata si autonoma, in localitatea bihoreana Batar, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Oradea. "Investitia" a fost costisitoare, fabrica fiind utilata cu echipamente specifice.
Afaceristi trimisi in judecata - au deschis o fabrica de cannabis, complet utilata
DIICOT Oradea a finalizat cercetarile fata de Timy Bosman, 37 de ani, cetatean belgian, Ionel Abrudan, 53 de ani, si Pavel Romocea, 55 de ani, ambii din Oradea, anchetati pentru constituirea unui grup infractional care a cultivat plante de cannabis in scopul traficarii.
 
Cei trei sunt acuzati ca au pregatit si dotat special un imobil din localitatea bihoreana Batar in vederea obtinerii unor culturi de cannabis de calitate.
 
La perchezitia efectuata in luna mai la imobilul respectiv, in care locuia Bosman, politistii antidrog au ridicat 32 kilograme de plante de cannabis, alte 1,3 kilograme de inflorescenta de cannabis, precum si documentatie ampla privind plantarea, cresterea, intretinerea si evolutia plantelor de cannabis.
 
Documentatia era tinuta de belgian si evidentia amanuntit evolutia plantelor, pe fiecare camera.
 
Cladirea era structurata pe doua niveluri, compartimentate pe 30 de camere, amenajate cu ghivece si instalatii electrice costisitoare necesare dezvoltarii plantelor. Geamurile imobilului, care avea un generator autonom de curent electric de mare putere, erau total izolate de exterior cu placaje si spuma poliuretanica, iar in interior erau numeroase dispozitive si materiale necesare culturii de cannabis, inclusiv o trusa pentru masurarea umiditatii, PH-ului si temperaturii.
 
Intr-una dintre halele de la parterul fabricii au fost gasite 800 de ghivece din plastic goale, gramezi mari de pamant special pregatit pentru plante, un generator de aer cald, cu alimentare pe gaz, precum si material lemnos. De asemenea, au fost descoperite postamente amenajate din lemn, izolate cu folie de umiditate, de culoare neagra, pe care se aflau cate 200 de ghivece in camera, in care se gaseau resturi de plante de cannabis, iar deasupra acestora, la circa doi metri, in fiecare incapere erau montate dispozitive reflectorizante cu lampi de iluminat, ventilatoare de aer, filtre de aer, precum si tubulatura flexibila de aerisire.
 
In opt incaperi de la etaj au fost gasite plantatii si instalatii identice, respectiv aproximativ 1.600 de ghivece cu pamant, dotate cu aparatura aferenta si pregatite pentru plantare. In alte cinci camere erau amplasate ghivece cu 860 de plante de cannabis ajunse la maturitate, pregatite pentru recoltare, dar si un aspirator special, in cuva caruia se afla inflorescenta din planta de cannabis.
 
"In urma cercetarilor, s-a stabilit ca activitatea infractionala a grupului infractional organizat a avut caracter permanent si durabil si s-a desfasurat in perioada aprilie 2009 - mai 2010, fiind bine planificata si conspirata", se precizeaza intr-un comunicat de presa.
 
Belgianul Timy Bosman era cel care, avand cunostintele de specialitate necesare, a asigurat plantarea, ingrijirea si recoltarea inflorescentei plantelor de cannabis, asigurand, totodata, si paza locatiei.

Ionel Abrudan a avut ca sarcini alegerea locatiei, inchirierea imobilului, precum si procurarea diferitelor materiale necesare bunei functionari a plantatiei, el racolandu-l si pe Pavel Romocea, pentru montarea instalatiilor electrice din hala si intretinerea acestora.
 
Potrivit anchetatorilor insa capul retelei nu se afla in Romania.
 
"Anchetatorii au stabilit ca aceasta grupare a fost constituita, finantata si condusa de catre un cetatean belgian, fata de care in prezent se efectueaza cercetari in colaborare cu autoritatile belgiene, in vederea documentarii si probarii activitatii sale infractionale", se mai arata in comunicat.
 
Prin rechizitoriul intocmit de catre procurorii DIICOT Oradea, s-a dispus trimiterea celor trei suspecti in judecata, din care belgianul in stare de arest, iar cei doi romani in libertate.
 
Daca vor fi gasiti vinovati, ei risca pedepse privative de libertate de la 5 la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu