marime text:

5.000 de romani in Japonia - vezi cum au trait cosmarul!

5-6 mii de romani, raspanditi pe teritoriul Japoniei, n-au cum sa uite acest 11 martie. Nu se stie clar care le este situatia, pentru ca retelele de telefonie si internet sunt in mare parte la pamant. Multi nu au putut lua legatura unii cu altii nici acolo, daramite sa comunice cu rudele ingrijorate din Romania.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Daniela Uciyama traieste de 13 ani in orasul Ashikaga, unul dintre cele mai apropiate de epicentrul cutremurului. Se afla in casa cand a inceput seismul - cele doua fiice erau la scoala iar sotul la serviciu. Mai bine de o ora nu a stiu nimic de ei.

Intai si intai a alergat la scoala fetelor, cu teama ca o va gasi prabusita.

Chiar in timp ce reporterii PROTV discutau cu romanca, o alta replica puternica ii zguduia casa.

Faptul ca nu au putut lua legatura cu nimeni i-a innebunit pe romanii din arhipelag.

Oficial, nu exista informatii despre romani, victime ale dezastrului.

La scurt timp dupa seismul catastrofal autoritatile au emis alerte de tsunami in Rusia, Filipine, Indonezia, Papua Noua Guinee, Australia, Fiji, Mexic, Noua Zeelanda, Guatemala, El Salvador, Nicaragua, Panama, Honduras, Chile, Ecuador, Columbia, Peru si Statele Unite.

Avem mii de conationali stabiliti in aceste puncte rosii pe harta tsunamiului.

Primele valuri, de intensitate scazuta, au ajuns deja in Kurile, insula Shikotan si insula Kunashiri. Specialisti se tem ca este inceputul.


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu