marime text:

Slujitoarele zeitei Devadasi sau "prostituatele de templu" - Sunt dedicate "meseriei" de la 12 ani

In regiunile de sud din India, tinere fete ajunse la pubertate sunt dedicate de familiile lor zeitei hindu Devadasi, devenind "prostituate de templu", femei usoare care nu se pot casatori niciodata si, inevitabil, purtatoare ale unor boli venerice.
Slujitoarele zeitei Devadasi sau  prostituatele de templu  - Sunt dedicate  meseriei  de la 12 ani
Potrivit unui reportaj publicat de The Independent, prostituatele Devadasi se impart in mai multe categorii, insa cele mai dur exploatate locuiesc in comunitatile rurale, precum in Karnatakar si le este rusine sa vorbeasca despre ce li se intampla.
 
Practica Devadasi a fost interzisa in 1988, insa oamenii continua sa tina ceremonii de dedicatie pe ascuns, in multe regiuni ale Indiei.
 
Totodata, desi vesticii nu ar recunoaste o fata Devadasi pe strada, indienii isi dau seama din prima clipa cu cine au de-a face, iar cei din castele superioare le dispretuiesc.
 
In trecut, fetele dedicate zeitei proveneau din caste superioare, chiar din familii regale. Ele detineau un loc aparte in cultura indiana: erau dansatoare incredibile, poete, artizane. Tinerele aveau de jucat anumite roluri religioase in templu, facand diverse ritualuri sacre. Erau aproape calugarite si nu lucrau in industria sexuala. Fetele erau vazute ca preotese.
 
Traditia s-a deteriorat, insa, de-a lungul timpului, iar tinerele Devadasi din ziua de astazi provin din cele mai joase caste si au perspective extrem de limitate. De exemplu, tinerele din casta Madiga pot deveni lucratoare agricole, tesatoare sau prostituate. Cum prostitutia este mult mai profitabila decat restul muncilor, cele mai multe se indreapta spre aceasta meserie.
 
Fetele sunt dedicate zeitei inca de la doi-trei ani, insa intra in industria sexuala abia la pubertate, la aproximativ 12 ani.
 
Cele mai expuse riscului de a fi trimise sa se prostitueze sunt fetele care locuiesc in comunitati martiarhale, unde nu exista barbati. Acestea inteleg mai usor, de la varste mai fragede, ca nu apartin unor familii traditionale si ca nu vor avea soti.
Cand adolescentele ajung la pubertate, virginitatea le este scoasa la licitatie in comunitatea locala, iar cel care ofera cei mai multi bani le castiga pentru o noapte.
 
In plus, prelevanta HIV in comunitatile respective este mare. Localnicii descriu frecventa imbolnavirilor cu HIV precum "culegerea de struguri". De indata ce o femeie este infectata cu HIV, intreaga ei familie este infectata. De asemenea, orice barbat cu care face sex este infectat, iar acesta transmite virusul si sotiei sale.
 
Prelevanta exacta a HIV este greu de stabilit, pentru ca multi oameni nu inteleg ce li se intampla. Totodata, folosirea prezervativului este prost vazuta in majoritatea comunitatilor, iar persoanele care mor din cauza HIV spun ca "mor de febra".
 
Totusi, pentru fetele Devadasi este foarte greu sa paraseasca meseria. Fostele Devadasi se dedica, in principal, activismului social si campaniilor impotriva traditiei. Exista o ampla miscare a activistilor din India, care incearca sa opreasca ceremonialurile de dedicatie.
 
O alta cale de iesire pentru femeile Devadasi este angajarea in educatie sau in domeniul asistentei sociale.
 
Este, insa, foarte dificil pentru acestea sa-si refaca viata, pentru ca sunt vazute in societate ca "bunuri stricate" si nimeni nu s-ar casatori cu ele.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu