marime text:

VIDEO: Minele antipersonal, arme perverse de razboi! Suferinte imense si castiguri pe masura

Minele antipersonal au fost proiectate special pentru a fi folosite impotriva oamenilor. Scopul lor nu este neaparat acela de a ucide, ci de a rani cat mai multi inamici, pentru a-i determina pe acestia sa se retraga din anumite zone geografice sau sa-si concentreze cat mai multa logistica pentru depistarea lor sau inlaturarea efectelor pe care le au.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Minele antipersonal s-au dovedit a fi niste arme foarte eficiente in razboaie, dar si foarte costisitoare. S-au cheltuit sume exorbitante pentru producerea si perfectionarea lor. In acest moment, sunt cunoscute cateva sute de tipuri de mine antipersonal. Statele implicate in razboaie au cheltuit si mai multi bani pentru inlaturarea efectelor produse de mine. Au fost alocate sume uriase pentru asanarea zonelor in care au fost amplasate acestea, pentru instruirea persoanelor care sa faca acest lucru.
 
Insa nu aspectul financiar este cel care doare mai tare, ci efectul pe care il au aceste arme asupra oamenilor. Un million de persoane au fost ucise sau mutilate de minele antipersonal din 1975 si pana in prezent. Exploziile minelor au provocat suferinte inimaginabile soldatilor si civililor, deopotriva. Sute de mii de oameni au ramas fara picioare si maini din cauza lor.
Daca minele nu i-au ucis, aceste persoane sunt oricum condamnate la moarte. Ramasi fara maini sau picioare, sunt in imposibilitatea de a duce o viata normal si de a-si castiga existenta, mai ales daca aceste persoane provin din Orientul Mijlociu.
 
De-a lungul anilor au fost mai multe organizatii si persoane care au militat pentru interzicerea minelor antipersonal, tocmai pentru ca este una dintre cele mai perverse arme de razboi: produc suferinte imense si implica costuri uriase. Dar asta a declansat un alt razboi. Nu sunt foarte multi cei care doresc intr-adevar interzicerea acestor arme. Sunt companii care castiga sume importante din producerea acestor arme, state care isi umfla bugetele din aceasta industrie.
 
Printesa Diana a fost una dintre cele mai infocate militante impotriva minelor antipersonal. Se spune ca ea a avut o influenta foarte mare pentru semnarea Tratatului de la Ottava prin care mai multe state au luat decizia de a interzice folosirea acestor arme.
 
In septembrie 1997, la Oslo, in Norvegia, a fost adoptata o conventie pentru interzicerea utilizarii, stocarii, producerii si transferului de mine antipersonal. La conventie au aderat peste 140 de state, intre care si Romania. Insa unele tari puternice, precum Statele Unite ale Americii, Rusia, China, India si Pakistanul inca nu au aderat la aceasta conventie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu