marime text:

Legi care te lasa cu gura cascata: lovituri de bici pentru infideli si interdictii pentru extraterestri

Poate ca aveti senzatia ca in Romania nu exista legi sau, daca exista, sunt proaste. Sau ca pedepsele sunt mult prea aspre. Ganditi-va bine inainte de a trage concluzii pripite... Ce ati spune daca intr-o buna zi Codul Penal ar dicta sa vi se taie o mana sau un picior pentru o gainarie? Asta chiar se intampla in alte colturi de lume.
Legi care te lasa cu gura cascata: lovituri de bici pentru infideli si interdictii pentru extraterestri
S-a facut mare caz de cateva prevederile legale care te obliga sa faci curatenie dupa cainele tau, daca acesta isi face nevoie in parcuri sau pe alei. Multi au spus ca legea, adoptata de tot mai multe state din lume, este de-a dreptul stupida, mai cu seama ca sanctiunile prevazute sunt destul de drastice.
 
Dar, chiar si in zilele noastre, in unele state din lume exista legi de-a dreptul aberante, unele inspirate de-a dreptul din regulile ce functionau in Comuna Primitiva. Te intrebi pe buna dreptate de cine ar trebui sa te temi mai tare: de infractor, sau de legiuitor.
 
Exista si legi care iti dicteaza cum sa te imbraci in public, sau unde sa nu te uiti cand esti in public. Si asta se intampla in state in care "domneste" democratia.
 
Arizona, Statele Unite ale Americii - Doamnelor, fiti atente la tinuta
 
Ordonanta de urgenta din Tucson, Arizona: “Orice femeie care serveste mancare sau bauturi alcoolice intr-un restaurant, club de noapte, bar, cabaret, han, teatru, club de golf sau orice alt loc public, care apare imbracata, costumata, dezbracata sau necostumata in asemenea maniera incat este permisa vizionarea sfarcului sau aureolei (zona pigmentata mai intens din jurul sfarcului), comite o infractiune.”
 
Si tot in Arizona: “Este ilegal ca orice persoana, intentionat si cu buna stiinta sa-si expuna anusul, fesele, organele genitale, zonele pubiene, aureola/ mamelonul sau sanul  feminin; sau intentionat sau cu buna stiinta asista cand altcineva isi expune anusul, fesele, organele genitale, zonele pubiene, aureola/ mamelonul sau sanul  feminin, pe strada, alee, parcare, parc, statie de autobuz, sali de bingo, targuri, carnavaluri, muzee, sau orice alt loc public.”

 

Singapore - Mai bine stai acasa daca esti "pe invers"

 
Codul Penal din Singapore, Sectiunea 377 si 377A: “Fapte nefiresti: Oricine are relatii carnale, in mod voluntar, impotriva ordinii stabilite de natura, cu un barbat, femeie sau animale, va fi pedepsit cu inchisoare pe viata sau cu inchisoare pe un termen de minim 10 de ani si va plati amenda. "
 
Nigeria - Nu ti-ar mai veni sa-ti inseli partenerul daca ai trai in aceasta tara
 
Iata o perspectiva reala si terifianta asupra adulterului (numit “zina” de legea islamica), subliniata de Codul Penal din Zamfara, un stat din nordul Nigeriei: “Oricine, barbat sau femeie, care este pe deplin responsabil, are contact sexual cu zona genitala a unei persoane asupra careia nu are niciun drept sexual si in circumstante in care nu exista indoieli cu privire la nelegalitatea actului, se face vinovat de infractiunea de Zina si va fi biciuit de sutede ori, daca este necasatorit, si va face inchisoare timp de un an; sau, daca este casatori, va fi condamnat la lapidare, pana la moarte.
 
 
Nigeria - Gandeste-te bine inainte de a fura ceva
 
O alta prevedere de-a dreptul socanta din Codul Penal al statului Zamfara, din Nigeria: "Oricine comite o infractiune de furt i se amputeaza mana dreapta de la incheietura, in cazul in care faptuitorul este condamnat pentru al doilea furt i se amputeaza piciorului stang, in cazul in care este condamnat pentru al treilea furt i se amputeaza mana stanga, daca este condamnat pentru al patrulea furt este pedepsit cu amputarea piciorului drept si in cazul in care este condamnat pentru al cincilea furt va fi condamnat la inchisoare, pentru o perioada de timp care nu depaseste un an."
 
Franta - Legi care trebuie respectate de catre extraterestrii
 
In octombrie 1954, in micul oras francez Châteauneuf-du-Pape, a fost adoptata urmatoarea ordonanta: "Survolarea (sau aterizarea si decolarea), unei proprietati publice, de catre o farfurie zburatoare, indiferent de nationalitate, este interzisa."

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu