marime text:

Doi sfinti au fost ingropati de vii in Roma Antica

Doua schelete gasite intr-o cripta se presupune ca apartin de doi sfinti ingropati de vii acum aproape 2000 de ani.
Doi sfinti au fost ingropati de vii in Roma Antica

Ramasitele se presupune ca ar fi ale sfintilor Hrisant si Daria, sot si sotie, ucisi pentru ca au raspandit crestinismul.

"Aceasta este ocazia unica de a studia oase ce fac parte dintr-o legenda ce dateaza de aproape 2.000 de ani" a spus Ezio Fulcheri, profesor la Universitatea din Genoa.

Hrisant a fost fiul unui senator Roman, nascut in Egipt. Cand era tanar, a mers alaturi de tatal sau la Roma, dar a refuzat sa se inchine zeilor si s-a convertit la crestinism.

Oripilat de gestul fiului sau, tatal l-a inchis in palat, incercand sa-l convinga sa revina asupra deciziei. I-a aranjat chiar casatoria cu Daria, o virgina vestala, dar planul a iesit pe dos. Femeia s-a convertit la randu-i la crestinism. Impreuna, cei doi au promovat religia lor si au reusit sa-l converteasca si pe tribunul Claudius.

Autoritatile i-au arestat in cele din urma, l-au torturat pe Hrisant si pe Daria au trimis-o intr-un bordel. Potrivit legendei, inchisoarea a fost transformata intr-o gradina, iar onoarea Dariei a fost protejata de o leoaica.

Perechea a fost condamnata la moarte si ambii au fost ingropati de vii.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu