marime text:

Crima de la Ciolpani: povestea unui caz nerezolvat

In 2004, un baiat de 12 ani si-a gasit sfarsitul in urma unui viol. Aceasta crima oribila ramane una dintre cele mai dramatice si mai controversate istorii criminalistice din Romania. O ancheta problema - balbe si rapoarte medico-legale prost intocmite, plus o armata de procurori si politisti. Din pacate, au lucrat fara rezultate.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.E vorba de moartea oribila a lui Ion Gabriel Dragomirescu, un copil de 12 ani din Bucuresti. Cercetarile au fost greoaie si pline de probleme. Singura certitudine din caz a fost o urma lasata de criminal.
 
217 persoane au fost suspectate si li s-a luat ADN-ul, peste 1.000 au fost audiate, 30 de politisti, medici si procurori au lucrat la acest dosar. Periodic, noi si noi pedofili intra in baza de date a Ministerului Justitiei, o baza care a fost inceputa odata cu acest caz.

In februarie 2004, in apropiere de Ciolpani, in Ilfov, un copil a fost gasit mort la marginea strazii. Pana la sosirea echipei de criminalisti, multe probe au fost distruse.
 
Asa se face ca singura proba impotriva criminalului pedofil a ramasa ADN-ul sau. Insa, in Romania, cercetarile sunt departe de ceea ce vedem noi in filmele americane.
 
Proba incriminatoare din eprubeta nu e de mare ajutor. Fiindca o baza de date cu profiluri genetice ale infractorilor nu exista in 2004, cand a fost ucis acest copil. Crima a dus - in premiera pentru tara noastra - la infiintarea unei baze de amprente genetice ale infractorilor.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Articole pe acelasi subiect
Scrie un comentariu