marime text:

Condamnat la moarte pentru 5 crime, a recunoscut alte 30, insa numarul total ar putea fi 130!

Politistii din Statele Unite au dat publicitatii peste 100 de fotografii ale unor femei si fete neidentificate, despre care se banuieste ca s-ar afla pe lista victimelor celui mai sangeros criminal in serie din istoria tarii. Acesta ar fi Rodney Alcala, care urmeaza sa fie executat prin injectia letala, pentru uciderea brutala a unei fete de 12 ani si a patru femei.
Condamnat la moarte pentru 5 crime, a recunoscut alte 30, insa numarul total ar putea fi 130!

Rodney Alcala, in varsta de 66 de ani, a marturisit ca a omorat alte 30 de femei in anii '70, dar politistii cred ca numarul victimelor este de peste patru ori mai mare. Deja au dovezi care il indica pe Alcala ca autor in cazul uciderii a doua adolescente, de 13 si 17 ani, in Seattle, zona in care a mai fost semnalata si disparitia unei tinere de 19 ani. Acesta este suspect si in alte cazuri similare, petrecute in New York si Los Angeles.

Fotografiile au fost descoperite intr-o cutie de valori din Seattle, Washington, unde Rodney Alcala, fotograf amator, isi tinea bunurile, inainte sa fie arestat. Este vorba de 1.000 de imagini, multe dintre ele realizate in parc sau pe plaja, insa unele dintre femei au fost fotografiate dezbracate. Anchetatorii cred ca Alcala a pastrat pozele pe post de suvenir.

In imagini apar eleve de scoala primara, insa si tinere de 20 sau 30 de ani, se pare, de pe tot cuprinsul Statelor Unite. Doua dintre poze par a fi realizate dupa ce femeile au fost ucise.

"Vrem sa le localizam pe femeile care apar in fotografii. Doar au pozat pentru un ucigas in serie sau au devenit victimele ritualului sau sadic? A comis fapte groaznice, care nu pot fi descrise. Se relaxeaza provocand durere altor oameni. Este un monstru malefic, care este constient de ceea ce face si nu ii pasa", a declarat procurorul care se ocupa de caz.

Unul dintre detectivi a completat: "Este pe undeva sub Hitler si foarte aproape de Ted Bundy. Nu este uman ceea ce le-a facut victimelor. Este tortura".

Alcala, care s-a aparat singur la proces, intra in vorba cu femeile si fetele oferindu-se sa le fotografieze. Apoi isi viola victimele, le strangula pana cand acestea isi pierdeau cunostinta, dupa care le resuscita si le ucidea.

Rodney Alcala
, care are un IQ de geniu - 160, se lauda adesea ca a castigat o editie a emisiunii "Blind Date" (n.r. "Intalnire pe nevazute"). Totusi, femeia care l-a ales a anulat intalnirea, pentru ca i s-a parut ca acesta este "prea inspaimantator".

Criminalul in serie n-a parut prea afectat, marti, cand a fost condamnat la moarte pentru rapirea si uciderea lui Robin Samsoe, in varsta de 12 ani, care a disparut in 1979, dupa ce a plecat de acasa cu bicicleta, la lectiile de balet. A ras si a vorbit pe tot parcursul procesului, chiar si dupa ce a fost de asemenea condamnat pentru uciderea a patru femei din Los Angeles - Georgia Wixted (27 de ani), Jill Barcomb (18 ani), Charlotte Lamb (32 de ani) si Jill Parenteau (21 de ani), intre 1977 si 1979.

A fost nevoie de aproape 30 de ani pentru ca Rodney Alcala sa-si primeasca pedeapsa, cel putin pentru o parte din faptele sale. Anterior, el a fost condamnat de doua ori pentru uciderea fetitei de 12 ani, insa verdictele au fost schimbate. Un cercel care i-a apartinut copilei a fost gasit impreuna cu cele 1.000 de poze.

Cel mai prolific criminal in serie din Statele Unite este considerat a fi Henry Lee Lucas, care a fost condamnat pentru patru crime, la sfarsitul anilor '70, insa politistii cred ca numarul omorurilor comise de acesta s-ar ridica la peste 200. Dupa ce a fost incarcerat, Lucas a marturisit 600 de crime, insa mai tarziu a revenit, sustinand ca a mintit, pentru a deveni celebru.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu