marime text:

Wikileaks vizeaza si Romania - americanii au cerut date biometrice ale liderilor locali

Departamentul de Stat american le-a cerut diplomatilor sai de la Bucuresti sa obtina date biometrice ale liderilor romani, potrivit unei note publicate de Wikileaks.
Wikileaks vizeaza si Romania - americanii au cerut date biometrice ale liderilor locali

In plus americanii de aici urmau sa furnizeze informatii despre starea de sanatate a politicienilor de prima mana, despre situatia lor financiara, plus o caracterizare a fiecarui personaj din care sa reiasa calitatile si vulnerabilitatile acestuia.

Vorbim despre anul 2009, cand la putere era alianta PDL-PSD. Toti cei care in acel moment ocupau functii de conducere in guvern, se incadreaza in tipul de solicitare al departamentului de stat.

Parte din lucrurile solicitate sunt publice, precum declaratiile de avere. Multe altele nu sunt accesibile si astfel daca cei din ambasada ar incerca sa le obtina si-ar depasi atributiile.

Liderii romani nu sunt insa uimiti de aceasta poveste. Si totusi, solicitarile celor de la Washington ii mira pe specialistii nostri in culegerea de informatii.

Wikileaks este site-ul pe care au aparut aceste dezvaluiri legate de Romania si multe altele, care au scandalizat lumea intreaga.

Pe de alta parte, Deparatamentul de stat catalogheaza actiunea "drept un atac la adresa comunitatii internationale".

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu