marime text:

Tragedia de la Iasi: sistemul de franare functiona, dar vatmanul l-a actionat prea tarziu!

Reconstituirea sinistrului accident de tramvai din Iasi se incheie cu o concluzie-soc: daca vatmanul ar fi franat cu numai cateva secunde mai devreme, nu am fi ajuns sa vorbim despre aceasta tragedie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Sistemul functiona bine, spun anchetatorii, doar ca a fost actionat mult prea tarziu. Personajul principal al investigatiei nu este la primul incident: a mai avut alte cinci de cand conduce mijloace de transport in comun.

Timp de doua ore, tramvaiul scapat luni de sub control a fost testat de mai multe ori, la viteze diferite.

Procurorii au cerut ca vagonul sa fie dus la marginea orasului si sa fie probat mai intai pe drum drept. Acolo, franele au functionat. Apoi, vehiculul a fost mutat chiar in zona in care s-a petrecut incidentul: o strada in panta, de pe dealul Copou. Acelasi rezultat.

Camerele de supraveghere au surprins vagonul cu doar cativa metri inainte sa inceapa coborarea in panta. Opreste in statie, dupa care accelearaza pana la 50 de kilometri pe ora.

Cand a inceput sa o ia la vale, vatmanul trebuia sa franaze de la o distanta de 50 de metri fata de ultima masina aflata in coloana la semafor. Nu a facut asa, spun anchetatorii. A inceput sa apese sistemele de franare la doar 30 de metri de autoturisme. A fost prea tarziu. S-a dus ca o sanie, apoi a spulberat tot ce era in calea lui - cinci masini si un autobuz.

Barbatul de 35 de ani a stat nemiscat in scaun cat timp a durat expertiza. Probele cantaresc greu acum impotriva lui, iar trecutul nu-l ajuta deloc.

Tot el are inregistrate la Politia Rutiera nenumarate abateri comise la volanul autoturismului. A primit trei amenzi pentru depasirea vitezei in localitate, doua sanctiuni pentru nerespectarea prioritatii, iar anul trecut si-a pierdut si permisul de conducere, din cauza aceleiasi abateri.

Rezultatele oficiale ale masuratorilor de marti seara vor sosi abia peste doua saptamani. Pana atunci, autoritatile au retras din circulatie toate tramvaiele care fac parte din aceeasi categorie cu cel care a provocat accidentul.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu