marime text:

Unul din medicii care s-au ocupat de cazul gemenilor nascuti prematur risca inchisoarea

Ce doi medici din Campulung Muscel care s-au ocupat de cazul gemenilor nascuti prematuri sunt vinovati. Asta e concluzia anchetei administrative facute de Directia de Sanatate Publica din Arges. De sanctiuni se va ocupa insa Ministerul Sanatatii, care a primit luni raportul facut in teritoriu. In paralel se desfasoara si ancheta penala deschisa de politia locala.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Raportul stabileste ca vina apartine atat medicului ginecolog, cat si medicului neo-natolog. Primul se face vinovat de faptul ca i-a inregistrat pe gemeni ca avortoni vii si nu feti, iar neo-natologul nu a facut toate demersurile ca sa ii transfere intr-o unitate spitaliceasca de grad superior.

Ministrul Sanatatii considera raportul incomplet, superficial si intocmit neprofesionist. Ca urmare, a decis ca o echipa a ministerului sa se deplaseze la Spitalul Municipal Campulung Muscel si sa faca verificari in cazul celor doi nou-nascuti. Abia apoi se poate vorbi de sanctiuni.

Ancheta politiei arata insa ca medicul neonatolog Marieta Stefanescu se face vinovata de neglijenta in serviciu. Se poate vorbi chiar de o pedeapsa cu inchisoarea sau amenda.

Dosarul penal nu il vizeaza si pe medicul ginecolog care a inregistrat avortul deoarece greseala lui nu are urmari atat de grave asupra sanatatii copiilor.

Doctorita Marieta Stefanescu se apara spunand ca a facut toate eforturile sa-i tina in viata pe gemeni si ca daca nu ar fi primit toata atentia ei poate ca nu ar mai fi fost in viata. In plus, ea adauga ca i-a cerut medicului ginecolog Serban Nastase sa-i inregistreze ca feti pe cei doi copii, dar acesta ar fi refuzat.

Gemenii s-au nascut prematur in data de 9 noiembrie si desi au fost declarati avortoni, au supravietuit. In 18 noiembrie au fost transferati la sectia de terapie intensiva a Maternitatii Polizu din Capitala.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu