marime text:

Un sportiv depistat dopat vrea despagubiri de 1 MILION DE EURO!

Un milion de euro. Cu aceasta suma cere sa fie despagubit un fost atlet de la Steaua, pe care Agentia Nationala Antidoping l-a depistat acum doi ani si jumatate, dopat cu o substanta interzisa.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Catalin Mihu castigase campionatele nationale la 800 de metri fara obstacole si putea sa participe la Olimpiada de la Beijing. Dar, in februarie 2007, un control antidoping facut de agentia guvernamentala a iesit pozitiv si l-a scos din lot.

Intr-o declaratie scrisa cu mana lui, atletul ii marturisea vicepresedintelui Agentiei Nationale Antidoping ca ar fi folosit luni la randul un medicament obtinut dintr-o planta. Medicamentul il ajuta sa-si imbunatateasca performantele sexuale si sa-si tonifieze corpul dupa efortul depus in timpul antrenamentelor.

"Substantele nu le-am luat la indicatia medicului sau antrenorului. Le-am luat la spusele unor sportivi si din salile de suplimente nutritioniste", a declarat Catalin Mihu.

Un laborator din Madrid a stabilit ca rezultatele corespund administrarii de steroizi endogeni. Aceleasi concluzii au venit apoi de la Laboratorul din Koln. Decizia Comitetului de Sanctionare din cadrul Agentiei a fost fara echivoc: suspendare din activitatea sportiva pentru doi ani.

Sportivul a pledat nevinovat pana in clipa in care in iulie 2008, Curtea de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca autoritatile de la Bucuresti au incalcat procedurile internationale in acest caz: nu au securizat probele de urina analizate in laborator si nu au monitorizat sportivul o perioada delimitata de timp. Pentru aceste vicii de procedura, suspendarea de la Bucuresti a fost anulata, iar Catalin Mihu este ferm convins ca a invins astfel un complot pus la cale chiar de sefii din atletism.

"Ultimele mele rezultate au fost vazute cu invidie de anumiti antrenori ", afirma sportivul in cererea de chemare in judecata a Agentiei AntiDoping - "motivat de faptul ca obtineam timpi mai buni decat elevii antrenati de ei".

Acum, Tribunalul Bucuresti este chemat sa ii repare onoarea lui Catalin Mihu, care intre timp a renuntat definitiv la sport si a imbracat uniforma militara. Vrea 1 milion de euro despagubiri.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu