marime text:

Un spargator de locuinte dat de gol de amprenta... urechii

Investigatorii din Buzau au reusit sa captureze un suspect de furt, cu ajutorul unei tehnici care nu ne ajunge prea des... pe la urechi. Cand individul credea ca este in siguranta, pentru ca nu a pus mana pe nimic din casa, deci nu a lasat nicio amprenta, politistii i-au pus catuse.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Lipise urechea de usa apartamentului, iar asta l-a tradat. Tehnica promite si ar putea fi folosita inclusiv la scanarile din aeroporturi.

Individul este banuit ca a spart un apartament din oras si a plecat de acolo cu mult aur. Desi credea ca isi luase toate masurile ca sa nu fie prins, a facut o greseala.

Metoda prin care a fost identificat este una simpla si folosita de cativa ani la noi. Criminalistul identifica urma, preleveaza probele si merge cu ele in laborator. Aici o compara cu amprentele urechilor luate de la grupul de suspecti din caz si stabileste astfel vinovatul.

Practic, fiecare dintre noi avem o amprenta unica a urechii, intocmai ca in cazul buricelor degetelor. Sau ca in cazul irisului.

Specialistii in criminalistica sustin ca scanarea acestei parti a corpului uman poate fi folosita ca metoda de indetificare biometrica in aeroporturi. Britanicii si americanii se gandesc sa introduca sistemul pentru ca au ajuns la concluzia ca actualele metode de identificare biometrica a fetei pot fi induse in eroare din cauza imbatranirii.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu