marime text:

Trei fosti ministri si un om de afaceri, arestati in Egipt, pentru deturnare de fonduri publice

De o saptamana, ziarele egiptene abunda in relatari sordide despre jafuri, lacomie si abuzuri comise de regimul Mubarak. Fostii demnitari si oamenii de afaceri cu acces in coridoarele puterii sunt acuzati de implicare in ceea ce presa numeste "cleptocratie la nivel national".
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Represaliile, fie ele si demonstrative, nu s-au lasat mult asteptate. Joi seara au fost arestati trei fosti ministri si un om de afaceri, invinuiti de deturnare de fonduri publice.

Cele mai multe dintre povestile aparute in presa ii au ca protagonisti pe membrii familei Mubarak, despre care se spune ca ar avea averi ce se ridica la sume astronomice. Nu este totusi exclus ca averea familiei Mubarak sa fie infinit mai modesta.

Cunoscatorii sustin insa ca atentia ar trebui sa se indrepte inspre cercul restrans format din politicienii, oamenii de afaceri, militarii in retragere si fostii ofiteri de informatii din jurul lui Mubarak. Toti au beneficiat de contracte preferentiale, de imprumuturi guvernamentale fara dobanda si de alte conditii avantajoase.

Potrivit organizatiei Transparency International, coruptia atinsese un nivel endemic in Egipt. Si timp de 30 de ani, guvernul n-a facut mai nimic pentru a o descuraja.

Noua conducere de la Cairo a anuntat raspicat toleranta zero fata de coruptie. Pana acum, autoritatile au inghetat conturile a numeroase personalitati din vechiul regim, iar unora le-au interzis sa paraseasca tara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu