marime text:

Traficantii care au dus tone de aur si argint in Turcia au castigat 40 de milioane de euro!

Aproximativ 40 de milioane de euro, bani negri, ar fi intrat in conturile retelei de traficanti de metale grele anihilata marti. Tone de aur si argint au fost topite, transformate in lingouri si duse in Turcia.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pare incredibil, dar la noi, aurul se vinde in casele de amanet atat de ieftin, comparativ cu bazarul turcesc, incat afacerea pusa la cale de doi turci si patru romani a mers excelent cel putin un an.

Bjuteriile erau cumparate, fara acte, de la casa de amanet. Locul unde saracia i-a impins pe multi sa-si duca bunurile de valoare.

60 de case de amanet din toata tara sunt vizate de politistii de la Investigarea Fraudelor.

Asadar, traficantii luau bijuteriile cu kilogramul. Plateau, probabil, nu mai mult de 70 de lei pe gram. Le duceau la o fabrica de lenjerie de corp din Ceptura, Prahova, a carei activitate este suspendata de mai mult timp si care fusese transformata intr-o topitorie clandestina, in mare secret.

Bijuteriile erau transformate in lingouri. Cele de aur - maximum 900 grame, cele de argint - pana la 3 kilograme. Erau ascunse apoi in autocarele care fac legatura intre Bucuresti si Istanbul. Asa, sustin poltistii de la Fraude Economice, tone de aur si argint au parasit Romania, iar profitul a depasit 30 de milioane de euro.

In ultimii 15 ani, pretul aurului in Turcia a crescut de cel putin trei ori. Daca in anii '90, romanii se imbogateau aducand bijuterii de acolo si vanzandu-le aici, pentru ca pretul la Istanbul era mai mic, acum situatia s-a inversat. Saracia ii face pe romani sa-si vanda aurul pe bani putini - un gram de aur de 14 karate, 71 de lei. In Turcia, acelasi gram valoreaza cel putin 100 de lei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu