marime text:

Situatie INCREDIBILA - Spaga vamesilor romani e mai mare ca salariul unui director de banca!

Replici ale cutremurului care a daramat punctul de trecere a frontierei Siret au fost resimtite in zori si in judetele Timis si Caras-Severin.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Stamora Moravita, Naidas si Cruceni toate situate pe granita de Sud-Vest a Romaniei. Politistii anticoruptie au fost sprijiniti de jandarmi si au blocat toate cele trei puncte vamale in aceasta dimineata, in acelasi timp.

Au fost facute perchezitii iar apoi, primii 30 de suspecti au fost urcati in elicopterele ministerului de interne.

Toti suspectii au fost dusi la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Trebuie sa raspunda acuzatiilor de luare de mita si trafic cu tigari. Fapte care se petreceau la lumina zilei, fara ca cineva sa fereasca, sa incerce macar. O confirma chiar prefectul judetului Caras- Severin care a vazut cu ochii lui ce se intampla in Vama Naidas.

Octavian Tunea, prefect Caras-Severin
Am venit odata din Serbia fara sa stie ei, am stat acolo in coada, intr-o masina privata si i-am vazut cum actionau, cum lucrau. Am vorbit cu sefii si mi s-a spus ca sunt monitorizati. Au fost instalate in cabinele lor microfoane si camere si au acum probe certe. Am avut o altercatie cu vamesul de acolo si mi-a spus ca ce daca sunt prefect. Exact asa mi-a spus"

Vorbim asadar despre spagi care se luau de la microbuzele si autocarele ce voiau sa iasa din tara - pentru a scuti din timpul de asteptare, soferii ar fi dat pana la 50 de euro mita. De platit plateau si cei cu transporturi ilegale de tigari - contrabandistii scoteau teancul de bancnote pentru ca marfa sa nu le fie confiscata, asa cum prevede legea.

Spagile ar fi ajuns, sustin surse neoficiale, si la 5000 de euro pe o tura, adica aproximativ 20 000 de lei, in functie de traficul din frontiera.

Asa se face, suspecteaza procurorii ca unii dintre vamesii sau politistii de frontiera au reusit sa stranga bani cat sa-si construiasca vile sau sa-si cumpere masini de lux.

Unul dintre vamesii ridicati si dusi la Bucuresti este sotia prim-procurorului din orasul Oravita. Cum punctele de trecere a froniterei au ramas goale, alti angajati au fost adusi ca sa se deblocheze activitatea.

Coruptia din vami nu a aparut de ieri. Este un fenomen cunoscut de ani de zile. O recunosc autoritatile. Unul dintre liderii de sindicat vorbeste despre un sistem, ca o tabla de sah pe care de la vames la politician, cu totii si-ar imparti "prada" din spagi.

Iar actiuni precum cele din aceasta dimineata vom mai vedea in urmatoarea perioada, spun autoritatile.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu