marime text:

Sentinta definitiva in cazul medicului Tranca, acuzat de viol si tentativa de omor de o pacienta

Medicul Razvan Tranca a fost condamnat definitiv, miercuri, de instanta suprema la patru ani de inchisoare cu suspendare, fiind obligat sa ii plateasca Andreei Mocanu 50.000 de lei daune morale.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis astfel recursul Parchetului Tribunalului Bucuresti si pe cel al Andreei Mocanu, pacienta medicului Tranca, si l-a condamnat pe acesta la patru ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.

Totodata, instanta a decis ca timp de doi ani Razvan Tranca sa aiba interdictie de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, precum si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

Pe latura civila, instanta l-a obligat pe medicul Razvan Tranca sa ii dea Andreei Mocanu 50.000 de lei daune morale, acesta urmand sa plateasca si 10.000 de lei cheltuieli catre stat.

In 29 ianuarie 2009, medicul Razvan Tranca a fost achitat de acuzatia de viol fata de Andreea Mocanu, instanta Tribunalului Bucuresti condamnandu-l la patru ani cu suspendarea executarii pedepsei pentru tentativa de omor calificat si dispunand ca acesta sa-i plateasca pacientei sale daune morale de 50.000 de lei.

Decizia a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care in 2 martie 2010 l-a achitat pe medicul Razvan Tranca cu privire la acuzatiile de tentativa de omor si viol, instanta respingand totodata, cererea de daune morale si materiale facuta de Andreea Mocanu. Instanta a dispus achitarea medicului pentru tentativa de omor pe motiv ca fapta care a fost imputata nu exista.

De asemenea, actiunile civile ale Andreei Mocanu si ale spitalului unde a fost internata aceasta, precum si cererea de instituire a sechestrului pe averea medicului au fost respinse.

Avocatul victimei s-a aratat surprins de decizia instantei, aratand ca a ramas o singura acuzatie, cea de intretinere de relatii sexuale cu un minor.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost atacata cu recurs la instanta suprema, care miercuri a decis definitiv condamnarea lui Tranca la patru ani de inchisoare cu suspendare.

In anul 2007, medicul Razvan Tranca a fost acuzat de viol si tentativa de omor de catre Andreea Mocanu, o pacienta in varsta de 17 ani, care a cazut de la etajul sase al blocului in care locuia doctorul.

Colegiul Medicilor din Romania i-a interzis acestuia exercitarea profesiei medicale pe o perioada de un an, incepand cu luna noiembrie 2007. Totodata, medicului i s-a impus, ca o conditie pentru reinceperea activitatii profesionale, realizarea unei evaluari de catre comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.

Reprezentantii Spitalului "Grigore Alexandrescu" au hotarat, in ianuarie 2009, printr-o decizie a Consiliului de Administratie, ca medicul Razvan Tranca sa nu mai profeseze in cadrul institutiei, "din cauza conduitei etice si profesionale necorespunzatoare de care a dat dovada in ultimii ani, precum si a prejudiciului de imagine cauzat spitalului".

Medicul Tranca a contestat hotararea in instanta, iar in 15 iunie 2010 Tribunalul Bucuresti a obligat Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala sa-l reincadreze in munca.

Spitalul "Grigore Alexandrescu" a atacat decizia de reincadrare a medicului Tranca la Curtea de Apel Bucuresti, care in 2 februarie 2011 a respins apelul ca nefondat. Decizia poate fi contestata cu recurs la instanta suprema.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu