marime text:

Senator de contrabanda - PDL-istul Mircea Banias acuzat ca a incasat ilegal un milion de euro

Bani negri pentru gulere albe! Un senator al Romaniei si amicul sau, secretar general in Ministerul de Interne, sunt acuzati ca au incasat ilegal un milion de euro.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Procurorii anticoruptie spun ca Mircea Banias si Laurentiu Mironescu au facut trafic de influenta si evaziune fiscala. Lotul de suspecti pe care ei l-ar fi coordona, este mult mai mare insa.

40 de vamesi, politisti de frontiera si oameni de afaceri din Asia au adus in tara, fara acte, marfuri din China. Statul a pierdut o multime de bani din neplata TVA-ului.

Cei doi demitari de rang inalt sunt acuzati ca au facut afaceri ilegale de milioane de euro. Ambii au fost adusi luni sub escorta la Directia Nationala Anticoruptie. In scurta vreme procurorii i-au si anuntat ca sunt urmariti penal pentru evaziune fiscala si trafic de influenta.

Si totusi, ce ii leaga pe cei doi pe langa o veche prietenie? Ambii au lucrat in ultimii 10 ani in zona administrativa a Portului Constanta.

In timp, unul a ajuns senator al PDL, iar celalalt secretar de stat la interne. Business-ul pe care il aveau impreuna a ramas in picioare.

Banias si Mironescu sunt suspectati ca prin intermediul unor firme fantoma au adus in tara vapoare ticsite cu imbracaminte, incaltaminte si papetarie din China. Marfurile intrau in tara pe la Agigea si erau plimbate in acte pe la diversi proprietari fictivi pentru ca in final sa fie vandute in depozitele de la marginea Capitalei.

De aici, le preluau oamenii de afaceru chinezi, care au standuri in en-gros-urile din judetul Ilfov.

Cel putin 20 de asiatici au fost deja audiati in acest scandal.

Intreaga poveste a mers snur pentru ca, spun cei care se ocupa de dosar, presupusii capi ai gruparii, senatorul si secretarul de la interne, si-ar fi folosit functiile. Banias si Mironescu ar fi fost interceptati in timp ce faceau diverse aranjamente cu vamesii, politistii de frontiera si diversi functionari din Portul Constanta. O parte dintre cei care au colaborat trebuie sa dea cu subsemnatul.

Operatiunea este una de amploare. Autoritatile au descins la 50 de adrese din Constanta si Bucuresti, mai putin in locuinta senatorului PDL Mircea Banias. Pentru asta aveau nevoie de avizul Parlamentului, iar asta ar fi insemnat ca cel urmarit afla ce il asteapta.

De la secretarul general al Internelor, Laurentiu Mironescu, anchetatorii au ridicat un vraf de documente. Pentru ca ziua sa fie proasta pentru el pana la capat, a primit vestea ca a fost demis. Ciudat este insa altceva. Mironescu a fost numit in functie desi era monitorizat de serviciile de informatii.

Asemeni prietenului sau Mircea Banias, Mironescu este un om cu stare. Conform declaratiei de avere are terenuri, un apartament in Capitala, cinci case, o masina de teren si 55.000 de euro in banca. Pe de alta parte, trebuie sa achite pana in 2020 catre banca o datorie de 320.000 de euro. Mironescu este actionar la cinci firme si presedinte in Consiliului National Director al Ligii Navale Romane.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu