marime text:

Seful Vamii Brasov si un subaltern, complici la un furt de 3 milioane de euro din visteria statului

Lupul paznic la oi - este vorba care se potriveste manusa in cazul unor vamesi brasoveni acuzati ca i-au invatat pe mai multi infractori cum sa faca sa nu fie prinsi cu mata-n sac. Unul dintre suspecti este chiar seful vamii Brasov, iar celalalt - un subaltern de-al sau. Au reusit sa pagubeasca pana acum statul cu aproape 3 milioane de euro.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Fals intelectual, complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat - de asta sunt acuzati cei doi vamesi brasoveni. Adica, i-au lasat pe cativa oameni de afaceri sa insele statul nestingheriti, ba chiar i-au ajutat sa nu fie prinsi.

Seful Vamii Brasov si subalternul sau, sef de birou, au intrat in atentia procurorilor DIICOT in timp ce acestia anchetau o evaziune fiscala in care sunt implicati mai multi comercianti de produse petroliere. Firmele declarau ca exporta motorina in Polonia, drept pentru care tranzactiile nu erau suspuse accizarii. Dar, de fapt, vindeau combustibilul in Romania.

Ca sa se piarda urma marfii, faceau acte fictive, infiintau firme fantoma declarau in fals ca nu trebuie sa plateasca nimic statului. Toate acestea se intamplau sub ochii vamesilor brasoveni care se faceau ca nu vad. Mai mult, spun procurorii,  seful vamaii si subalternul sau ii sfatuiau pe oamenii de afaceri cum sa procedeze astfel incat sa nu fie prinsi.

Cel putin 15.000 de tone de motorina au fost tranzactionate in acest fel si, prin neaccizare, statul roman a pierdut  2,7 milioane de euro. In fata judecatoirilor Curtii de Apel amandoi vamesii au pledat nevinovati.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu