marime text:

Seful Politiei Rutiere: Nu avem un plan de amenzi si nu stam la panda cu radarele

Politistii rutieri nu au plan de amenzi, principiul controlului de rutina facut de agentii de la rutiera nu mai exista de sase ani, iar contactul dintre sofer si politistul care opreste in trafic favorizeaza "intelegerile" intre cei doi, spune seful Directiei Politiei Rutiere din IGPR, Lucian Dinita
Seful Politiei Rutiere: Nu avem un plan de amenzi si nu stam la panda cu radarele

Prezent, marti, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, directorul Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), comisarul sef Lucian Dinita, a afirmat ca este eronata ideea potrivit careia politistii de la Rutiera ar avea plan de amenzi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dinita a tinut sa precizeze, de asemenea, ca agentii Politiei Rutiere nu fac "controale de rutina" intrucat la nivelul Politiei Rutiere s-a renuntat in urma cu sase ani la conceptul controlului de rutina.

"Exista actiuni tematice, exista actiuni organizate in baza unor informatii, dar nu mai exista controale de rutina. De sase ani a fost scos principiul controlului de rutina", a spus directorul Politiei Rutiere.

Acesta a tinut sa precizeze ca legislatia rutiera interzice ca un sofer oprit in trafic sa coboare din masina. In acest context, seful Politiei Rutiere a spus ca incalcarea acestei reguli si contactul dintre soferul contravenient sau infractor si agentul care l-a oprit in trafic "lasa loc la intelegeri intre cei doi".

Comisarul sef Lucian Dinita a mai spus ca este "cel putin invechita ideea ca Politia Rutiera sta la panda cu radarele".

"Radarele sunt amplasate pe masini incriptionate. E real insa ca, uneori, aceste masini sunt amplasate in mod defectuos", a spus seful Directiei Politiei Rutiere din IGPR.

Marti, angajatii Politiei Rutiere Prahova au participat la o instruire al carei scop este prevenirea faptelor de coruptie in randul politistilor. Actiunea de instruire care a avut loc marti la Ploiesti face parte dintr-o campanie ampla, desfasurata la nivel national, in toate judetele.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu