marime text:

El Viejo, legatura intre doi traficanti romani de cocaina si oamenii celebrului Pablo Escobar!

Tentaculele celor mai puternice carteluri de droguri din Columbia au ajuns pana la noi. Doi romani sunt acuzati de procurorii de la Crima Organizata ca au pus la cale transporturi de mii de kilograme de cocaina.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Practic, aveau grija ca marfa, care intra prin portul Agigea, sa plece in siguranta catre vestul Europei. Toate actiunile alor nostri erau coordonate de un temut traficant, care lucra inclusiv cu oamenii vestitului Pablo Escobar, regele stupefiantelor si cel supranumit "Criminalul secolului XX".

O vila impresionanta, ascunsa in padurea Baneasa, de langa Bucuresti, a fost constuita de unul dintre presupusii traficanti de cocaina, pe numele sau Constantin Nadolu. Proprietatea are mii de metri patrati si o valoare de piata de cateva milioane de euro.

Vila a apartinut pana acum cateva luni unuia dintre suspecti, desi din 1989 incoace, nu a muncit legal nici macar o zi. A vandut-o si s-a mutat alaturi, intr-o vila putin mai mica. In noua locuinta a lui Nadolu au descins procurorii DIICOT, impreuna cu politistii de la Antidrog. Au gasit arme, zeci de mii de euro si mii de dolari.

Constantin Nadolu a fost ospatar pe vremea comunistilor. Politistii sustin ca il banuiau de mult de implicare in traficul cu stupefiante. Cel de-al doilea suspect este Iosef Catalin sau "Jesi".

mbii au legaturi in cele mai periculoase carteluri de droguri din Columbia. Afacerile de multe zeci de milioane de euro au fost urmarite de autoritatile romane, care au cooperat in aceasta ancheta timp de 3 ani, cu ofiterii celei mai puternice organizatii americane de lupta impotriva drogurilor - D.E.A. 

Autoritatie de la Washington erau interesate de rolulul in aceasta poveste a lui Victor Manuel Porto Sanchez zis El Viejo, adica "Batranul". Un columbian, asociat cu mafioti din cele mai puternice carteluri care domina piata din toata lumea. El Viejo ar fi crescut invatand meserie de la temutul Pablo Escobar. A avut insa relatii de afaceri si cu cei din cartelul Los Nevados, coordonat de fratii Mejia, care colaborau cu lideri ai  Armatei Revolutionare a Columbiei, cunoscuta sub denumirea de FARC si cu grupari paramilitare.

 El Viejo este cercetat si pentru ca ar fi ucis mai multi martori din dosarele deschise pe numele sau.

Cei doi romani s-au intalnit cu periculosul El Viejo in Spania, intr-un parc din Madrid. Monitorizati de serviciile secrete spaniole, cei trei au pus la cale un transport de 1.500 de kilograme de cocaina din America de Sud, catre Romania, pe ruta: ECUADOR (GUAYAQUIL) - SPANIA (ALGECIRAS) - ITALIA (GIOIA TAURO) - ROMANIA (PORTUL CONSTANTA - AGIGEA - SUD).

Cocaina urma sa ajunga in Constanta, ascunsa in containere incarcate cu peste congelat. Ca sa vada cum se misca autoritatile romane si daca verifica astfel de marfuri, traficantii au trimis initial un transport test. Abia apoi au expediat 364 de kilograme de cocaina, in valoare de 22 de milioane de euro.

Cocaina a fost insa capturata de autoritatile ecuadoriene, inainte de a pleca spre tara noastra. 

Multe alte astfel de colete s-au strecutat in Europa in ultimii 5 ani, unele montiorizare, pentru a afla cine sunt membrii retelei, altele ramase nedescoperite. 

Romanii au fost prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva, pentru trafic transfrontalier de droguri de mare risc. Coordonatorul lor, columbianul El Viejo, este urmarit de FBI

Nucleul retelei de crima organizata se afla in Columbia, fiind reprezentat de catre liderii cartelului de droguri Medellin, respectiv fratii Miguel si Victor Mejia Munera ("Gemenii" sau "Los Mellizos"). Activitatea infractionala era coordonata in Romania de catre Nadolu Constantin, zis „Paco”, si Iosef Catalin, zis „Jesi” sau „Carlitos”, sub coordonarea lui Victor Manuel Porto Sanchez, acestia asigurand preluarea in Romania a drogurilor de mare risc din America de Sud.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu