marime text:

Retea de prostitutie coordonata de dupa gratii - detinutii isi controlau "afacerea" prin telefon/ VIDEO

Doi detinuti de la Penitenciarul Codlea au coordonat timp de aproape un an de dupa gratii o retea de trafic de persoane ce a fost destructurata de DIICOT Brasov. Cei doi indivizi dadeau ordine membrilor retelei prin telefoanele mobile, iar acestia racolau tinere si le obligau sa se prostitueze.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Detinuti, incarcerati in octombrie 2009 pentru infractiuni similare, primeau telefoanele la care comunicau prin pachetele trimise de cunoscuti.
 
Pe langa cele doua persoane incarcerate, in acest caz mai sunt sapte suspecti, cinci dintre acestia fiind arestati preventiv, iar alti doi fiind cercetati in stare de libertate, cu obligativitatea de a nu parasi localitatea.
 
Detinutii, in varsta de 29 si 35 de ani,  coordonau intreaga activitate din penitenciar, iar ceilalti membri ai retelei racolau tinere provenite din familii dezorganizate, pe care le obligau, folosind forta fizica sau contrangerea psihica, sa se prostitueze. Pana in prezent au fost descoperite sapte dintre victimele retelei. Cele sapte fete provin din Cluj, Covasna sau Vrancea, iar patru dintre ele sunt minore, cea mai tanara avand 15 ani.
 
Conform anchetatorilor, fetele erau obligate sa intretina relatii sexuale cu cate doi-trei clienti pe zi, pentru sume de 100 - 150 de lei, grupul de proxeneti reusind sa obtina de pe urma tinerelor sume intre 5.000 si 37.000 de lei, incepand din iunie 2009 si pana in mai 2010.
 
Cele patru minore obligate sa se prostitueze au fost incluse intr-un program de reintegrare sociala coordonat de Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov.
 
Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov si procurori ai DIICOT Brasov au definitivat, marti, cercetarile in cazul acestei grupari, care era formata din noua persoane cu varste cuprinse intre 17 si 35 de ani. Acestea sunt cercetate pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic de minori, prostitutie, proxenetism si instigare la infractiunea de vatamare corporala grava.
 
"Activitatile acestui grup infractional viza si alte aspecte: reglari de conturi pe piata prostitutiei din Brasov, activitati de trafic transfrontalier cu acte false prin intermediul carora se dorea transportul peste granita a unor minore in scopul de a fi vandute, activitati de violenta comise la comanda si diverse furturi", a spus procurorul Alen Toroiman de la DIICOT Brasov.
 
Cei noua suspecti risca pana la 20 de ani de inchisoare pentru infractiunile comise, a adaugat procurorul DIICOT Brasov.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu