marime text:

Razboi cu lacrimogene si bolovani in Glina, provocat de moartea unui consumator de droguri!

Un adevarat razboi a izbucnit sambat noapte in localitatea Glina, din judetul Ilfov. S-a purtat intre jandarmi si localnicii, care au blocat drumul principal, furiosi ca nu li se face dreptate intr-un caz de omor. Echipajele au incercat sa-i calmeze cu gaze lacrimogene, insa oamenii au pus si ei mana pe bolovani.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dupa lasarea intunericului, sute de localnici din Glina si localitatile invecinate au blocat drumul national. Pentru a doua noapte la rand. Mai multe echipaje de politie si jandarmi au incercat sa-i intoarca pe oameni la casele lor. Atunci a izbucnit rascoala.

Ca sa-i potoleasca pe rasculati, jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Atat le-a trebuit oamenilor, care au pus mana pe pietre si sticle.

Ca sa le fie si mai covingator protestul, au incercat chiar sa dea foc si unei masini. N-au reusit.

Multimea s-a potolit de abia dupa ce seful politiei Ilfov le-a garantat ca cercetarile in controversatul dosar de omor vor continua fara vreo interventie.

Supararea oamenilor vine dupa ce un tanar de 19 ani a murit. Din cate se pare baiatul, a fost luat de acasa de prietenul lui si impreuna, s-au dus in casa altui amic, ca sa consume droguri. La un moment dat, cinci indivizi cu fetele acoperite ar fi intrat peste ei, l-au scos pe tanar si l-au batut crunt. Dupa o saptamana in spital, medicii i-au anuntat moartea.

Rudele victimei cred ca tragedia nu s-ar fi petrecut daca prietenul acestuia nu l-ar fi luat de acasa. Ba mai mult, banuiesc ca atacul ar fi fost comandat chiar de tatal prietenului, un om foarte bogat, ca sa-l sperie pe fiul sau si sa-l determine sa se lase de droguri. 

Exista insa si o ancheta pentru revolta de sambata seara. Toti protestatarii vor fi cercetati pentru ultraj si blocarea drumului public.

Conducera Inspectoratului de Politie Ilfov a hotarat sa mentina dispozitive cu jandarmi si duminica noapte, pentru a evita orice alt conflict. De altfel, jandarmii nu au parasit zona de sambata seara.

Autoritatile au incercat sa-i faca sa inteleaga pe cei care s-au revoltat ca un dosar penal, dar si probele administrate intr-un astfel de dosar se fac dupa proceduri stricte, iar o persoana nu poate fi retinuta doar dupa niste banuieli care nu pot fi sustinute cu probe.

Pe parcursul zile de duminica, procurorul criminalist care se ocupa de acest caz a facut zeci de audieri. Tanarul de 21 de ani pe care rudele victimei il considera vinovat de moartea baiatului de 19 ani are calitatea de martor in acest dosar si nicidecum de suspect.

Varianta ca intr-un exces de furie - cauza de consumul de droguri - si-ar fi omorat in bataie amicul, deocamdata nu se sustine in fata anchetatorilor.

Identitatea celor care l-au batut pe tanarul de 19 ani ramane deocamdata necunoscuta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu