marime text:

Prin fraude bancare - asa au ajuns romanii fara bani sa faca profit din vanzarea de terenuri

Verificati-va contul bancar, si mai ales depozitele, cat se poate de des. Ii veti impiedica, pe angajatii sucursalelor, sa va lase lefteri, intr-o perioada in care politistii spun, ca astfel de fraude, au devenit o obisnuita.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs. "Afacerea" functionarilor bancari a inceput odata cu boom-ul imobiliar. Iar din 2005 incoace numarul fraudelor a tot crescut.
Procesul era simplu. Banii erau scosi din conturi, se cumparau din ei terenuri, care erau apoi vandute, profitul era impartit, iar paguba din conturi era acoperita.

Insa odata cu prabusirea domeniului imobiliar, cei care luau bani din conturile clientilor s-au vazut in imposibilitatea de a-i mai pune la loc. Asa ca au venit cu o alta metoda.

Un exemplu este cazul de la Brasov, unde un director de operatiuni este acuzat ca ar fi luat bani din 60 de conturi persoane. Peste 2 milioane de euro.

Mai mult de jumatate dintre pagubiti si-au primit deja banii inapoi.

Politistii spun ca unii functionari merg si mai departe pentru a castiga folosindu-se de banii clientilor: joaca sume imense la cazinouri.

Este cazul unui tanar din capitala care in 2008 a furat din banca peste 100 de mii de euro si i-a jucat la masa de ruleta. Cand si-a dat seama ca nu poate acoperi paguba, a incercat sa se sinucida.

Anchetatorii spun ca pagubitii primesc banii inapoi de la banca, mai ales ca institutiile au asigurari pentru acest tip de frauda. Cei care insa vor sa se protejeze, trebuie sa-si verifice regulat conturile, sa stie cati bani au si cat au retras astfel incat  functionarul sa vada ca este un cont accesat nu unul verificat  doar la expirarea termenului din contract.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu