marime text:

Primesti mita in schimbul votului? Risti 5 ani de inchisoare!

Nu luati cadouri oferite in campania electorala! Cei care primesc produse in schimbul votului ar putea ajunge la inchisoare. Senatorii au discutat miercuri o lege care-i trimite 5 ani dupa gratii.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.
Aceeasi pedeapsa ii vizeaza si pe cei care le ofera alegatorilor alimente, biciclete sau telefoane mobile.

Toti alesii au recunoscut ca, in timpul campaniilor electorale, multi dintre candidati isi mituiesc alegatorii. Evident, nu au vorbit despre propria experienta, ci doar din... auzite.

Cei care le ofera alegatorilor orice materiale de propaganda cu valoare considerabila, cum ar fi alimente, bauturi, tigari, dar si biciclete sau telefoane mobile, risca in acest moment intre sase luni si cinci ani de inchisoare. Culmea este ca legea ii protejeaza pe candidati si-i pedepseste numai pe cei din staff-urile de campanie, care impart mita electorala.

Aceeasi pedeapsa de pana la cinci ani de inchisoare se va aplica de acum incolo si alegatorilor care accepta darurile politicienilor.

Potrivit noii legi, candidatii vor putea imparti electoratului doar pliante, brichete, pixuri, calendare, sepci, tricouri, insigne ori stegulete.

Actul normativ va fi votat luni si are mari sanse de aprobare, pentru ca toate partidele sunt de acord cu noile prevederi.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu