marime text:

Primar din Arges, retinut pentru fapte de coruptie, dupa un denunt al consilierilor

Un primar din Arges a fost retinut vineri in baza unei ordonante si va fi prezentat la instanta cu propunere de arestare preventiva pentru fapte de coruptie. Este banuit ca si-ar fi insusit bani in urma unor proiecte si studii de fezabilitate care ar fi fost platite cu sume supraevaluate.
Primar din Arges, retinut pentru fapte de coruptie, dupa un denunt al consilierilor
Primarul comunei Maracineni, Nicolae Serban a fost retinut, vineri, pentru abuz in serviciu contra interesului public, instigare la fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
 
Serban a fost retinut in baza unei ordonante pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat de catre procurori si urmeaza sa fie adus sambata in fata magistratilor Judecatoriei Pitesti, cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, conform reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti.
 
Primarul si viceprimarul din comuna argeseana Maracineni sunt cercetati penal de procurori pentru fapte de coruptie, dupa ce au fost reclamati ca si-ar fi insusit bani in urma unor proiecte si studii de fezabilitate care ar fi fost platite cu sume supraevaluate.
 
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Arges, politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au facut, marti, mai multe perchezitii la domiciliile edililor, precum si in birourile celor doi din Primarie.
 
Surse judiciare au confirmat ca ancheta a inceput in urma unei sesizari formulate de cativa consilieri locali din comuna Maracineni, printre suspiciunile la adresa primarului Nicolae Serban numarandu-se fapte de abuz in serviciu si delapidare, valoarea sumei insusite de acesta depasind 24 de miliarde de lei vechi.
 
Potrivit anchetatorilor, primarul ar fi facut achizitii publice la preturi neconforme cu realitatea, iar anumite proiecte si studii de fezabilitate ar fi fost platite cu sume de bani supraevaluate.
 
Conform surselor citate, si viceprimarul Ion Tentea este acuzat de fapte de coruptie.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu