marime text:

Postasi cercetati de politie - Au dat timp de 3 ani pensie de 2.500 de lei pentru o femeie moarta

Cinci postasi din Cluj sunt anchetati pentru neglijenta in serviciu, dupa ce, timp de trei ani, i-au dat unui barbat pensia mamei sale decedate.
Postasi cercetati de politie - Au dat timp de 3 ani pensie de 2.500 de lei pentru o femeie moarta

Politia i-a luat la ochi pe cei cinci postasi in urma cu un an. Cercetarile au stabili ca in perioada aprilie 2005 - mai 2008, cei cinci i-au dat unui barbat sumele alocate cu titlu de pensie mamei acestuia, in cuantum de aproximativ 2.480 de lei lunar, desi femeie murise la inceputul lui 2005.

Unul dintre postasi a spus ca intre mai 2005 si ianuarie 2008 i-a predat lunar barbatului sumele de bani, cu exceptia perioadelor in care a lipsit de la serviciu si a fost inlocuit de colegi.
 
Barbatul ii prezenta de fiecare data buletinul mamei sale, pentru sumele cu titlu de pensie.
 
Politistii au inceput urmarirea penala a celor cinci persoane, pentru neglijenta in serviciu. De asemenea, barbatul care a beneficiat ilegal de pensia mamei sale decedate este cercetat penal pentru inselaciune, prejudiciul creat fiind recuperat in totalitate.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariumama (2010-06-08 09:03:42)
Cred ca mai vinovati sunt cei de la Starea Civila care au eliberat certificatul de deces si cei de la Casa de Pensii care emis in continuare talonul de pensii! Postasul a dat pensia pe baza unui talon de pensie care vine de la Casa de Pensii. Asa fac politistii in Romania, in loc sa porneasca de la cauza!!!
raspunde »