marime text:

Politistii nu mai glumesc cu evaziunea fiscala. Samsar de masini, arestat!

Un administrator de firma din judetul Bihor a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, fiind suspectat ca a cumparat 46 de masini second-hand din Germania, pe care le-a vandut apoi in tara fara a inregistra in contabilitate tranzactiile, anchetatorii estimand prejudiciul la peste 360.000 de lei.
Politistii nu mai glumesc cu evaziunea fiscala. Samsar de masini, arestat!

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au inceput urmarirea penala impotriva lui B.C., de 41 de ani, din Oradea, pentru evaziune fiscala, se arata intr-un comunicat de presa de marti al Politiei Romane.

Barbatul este suspectat ca, in perioada ianuarie 2007 - decembrie 2008, in calitate de administrator al unei firme din Oradea, a cumparat 46 de autoturisme second-hand, de diferite marci, in valoare totala de peste 1,7 milioane de lei, din Germania, pe care ulterior le-a vandut in tara, unor persoane din judetul Bihor si din judetele invecinate.

Administratorul nu a inregistrat in evidentele contabile ale firmei oradene respectivele tranzactii, pentru a se sustrage platii TVA-ului si impozitului pe profit, prejudiciind bugetul de stat cu peste 360.000 de lei.

Totodata, anchetatorii au stabilit ca suspectul nu a desfasurat niciun fel de activitate comerciala la sediul social declarat.

Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore, dupa care a fost prezentat Parchetulului de pe langa Judecatoria Oradea si apoi Judecatoriei Oradea, cu propunere de arestare preventiva.

Instanta de judecata a emis, astfel, pe numele acestuia mandat de arestare preventiva pentru o perioada de 20 de zile.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor continua cercetarile in acest caz.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu