marime text:

Politist in greva foamei! Vezi abuzurile incredibile de care isi acuza sefii!

Un politist clujean a intrat, luni, in greva foamei si reclama "abuzurile" la care ar fi fost supus de catre conducerea Politiei municipiului Cluj-Napoca, el sustinand ca i s-a ridicat dreptul de port-arma si de a patrula pe strazi fara a i se explica motivele.
Politist in greva foamei! Vezi abuzurile incredibile de care isi acuza sefii!

Agentul sef Sever Legian a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca a fost obligat sa faca mai multe controale psihologice, astfel incat sa poata fi dat afara din Politie.

"Ma confrunt cu mai multe nedreptati de peste un an, de cand am intervenit la aplanarea unui conflict la care a participat un cetatean sirian. Din persoana ultragiata de catre acesta, am ajuns in situatia in care masurile se iau impotriva mea, dorindu-se sa se arate ca am nevoie de asistenta psihologica si a putea fi, astfel, dat afara din Politie. Mi s-a ridicat dreptul de port-arma si de a patrula pe strazi fara sa cunosc motivele si am decis sa intru in greva foamei pentru a protesta fata de aceste abuzuri ale conducerii Politiei Cluj-Napoca", a spus Legian.

Potrivit acestuia, in iulie 2009, in timp ce executa serviciul de siguranta publica si patrulare pe raza Sectiei de Politie nr. 1 Cluj-Napoca, a fost dirijat de catre dispecerul de serviciu pentru aplanarea unui scandat izbucnit in cadrul unui proces de executare silita a bunurilor unei firme.

"Un cetatean sirian, Khairat Chikhess, care nu isi platise ratele de leasing, era executat silit si nu a vrut sa se legitimeze. A vorbit la telefon cu seful Sectiei de Politie nr. 1, comisar sef Liviu Crisan, care i-a spus sa nu se legitimeze. Eu am primit ordin prin telefon de la seful Sectiei nr. 1 sa plec de la fata locului si am ramas in fata portii firmei. La un moment dat, cetateanul sirian a iesit cu un cutit si s-a napustit spre unul dintre cei care faceau executarea silita, iar eu am intervenit pentru a-l dezarma, dar am fost taiat la incheietura mainii", a precizat Legian.

Politistul a sustinut ca la locul incidentului a sosit Liviu Crisan, care ar fi sters cutitul de sange si l-ar fi aruncat in alta parte.

"Am depus plangere penala impotriva cetateanului sirian pentru ultraj si impotriva sefului Sectiei de Politie nr. 1, Liviu Crisan, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si conflict de interese. Invatat de cineva din cadrul Politiei, cetateanul sirian a depus impotriva mea o plangere penala pentru abuz in serviciu", a spus politistul clujean.

El a sustinut ca a solicitat mutarea intr-un alt post, toate demersurile sale fiind respinse de conducerea Politiei municipiului Cluj-Napoca.

"Am fost amenintat de catre seful Sectiei 1 si de cetateanul sirian care imi spunea ca ar trebui sa imi retrag plangerea deoarece el este finul sefului Politiei Cluj-Napoca, Marcel Bontidean. La sfarsitul anului 2009, am fost instiintat ca din ordinul acestuia nu mai am dreptul sa port armamentul din dotare, fara sa mi se comunice motivele pentru care s-au luat aceste masuri", a afirmat Sever Legian.

El a mentionat ca a fost obligat sa intre intr-un program de asistenta psihologica pe o perioada de sase luni, care s-a prelungit la un an si sase luni, dar si sa se interneze la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Militar Cluj.

Legian a sustinut ca a primit de la medici o scrisoare medicala care atesta dreptul de a-si desfasura activitatea si de a purta armamentul din dotare, drept confirmat de catre o comisie a Ministerului de Interne la inceputul lunii februarie 2011.

"Sunt nemultumit ca mi s-a luat printr-un abuz dreptul de a purta arma si de a-mi face datoria si nu stiu nici acum care au fost motivele. Vreau sa primesc explicatii si de aceea am recurs la greva foamei. De marti ma intorc la serviciu, chiar daca sunt in greva foamei si voi vedea cat rezist", a mentionat Sever Legian.

El este in Politie din anul 1992 si sustine ca nu a avut nicio abatere, nefiind sanctionat nici macar cu o mustrare.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Cluj, Gina Pop, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca Sever Legian a fost invitat, marti dimineata, la o intalnire cu conducerea IPJ Cluj, la care vor participa si reprezentanti ai organizatiilor sindicale ale politistilor.

Gina Pop a precizat ca Liviu Crisan nu mai face parte din Politie, in conditiile in care s-a pensionat in 2009.

"Domnul Crisan a incetat raporturile de munca cu Politia Cluj. S-a pensionat in anul 2009", a spus Pop.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu