marime text:

Politist arestat, pentru ca a furat niste tigari confiscate: vreo 80.000 de pachete!

Agentul de politie responsabil cu camera de corpuri delicte din Politia Gura Humorului care a fost retinut, duminica, dupa ce s-a constatat ca acesta a scazut in mod fictiv din gestiune peste 80.000 de pachete de tigari de contrabanda care fusesera confiscate de politisti a fost arestat.
Politist arestat, pentru ca a furat niste tigari confiscate: vreo 80.000 de pachete!

Purtatorul de cuvant al IJP Suceava, inspector principal Gabriel Pantiru, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca agentul de politie a fost arestat, luni, de Judecatoria Gura Humorului, pentru 29 de zile, acesta fiind cercetat pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals.

Pantiru a spus ca pana in prezent anchetatorii au constatat lipsa pachetelor de tigari din camera cu corpuri delicte, urmand ca cercetarile sa stabileasca ce s-a intamplat cu cantitatea de tigari.

Comanda IPJ Suceava a dispus, joi, Biroului Control Intern sa faca verificari privind modul in care sunt respectate normele de functionare la camera de corpuri delicte din cadrul Politiei orasului Gura Humorului, iar in urma controlului s-a constatat o lipsa de 81.161 pachete de tigari, scazute in mod fictiv de gestionarul camerei de corpuri delicte, un agent de Politie in varsta de 38 ani.

In evidentele camerei de corpuri delicte, acestea figurau predate catre o societate comerciala abilitata in preluarea de tigarete confiscate de la diferiti contravenienti. Respectiva cantitate de tigari fusese depusa in camera de corpuri delicte atat in urma aplicarii unor sanctiuni contraventionale, cat si urmare a diferitelor acte procedurale efectuate de politisti ai IPJ Suceava.

In urma probelor administrate in cauza, IPJ Suceava a sesizat Parchetul Tribunalului Suceava, care a dispus inceperea urmaririi penale fata de agentul de politie pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals.

Agentul de politie a fost retinut pentru 24 de ore, iar luni a fost arestat preventiv.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu