marime text:

Pentru o pensie mai mare - 63 de persoane au "orbit" intr-o comuna ieseana

Orbi, insa numai pana vin pensiile de nevazatori. Asa sunt 63 de oameni dintr-o comuna ieseana, care figureaza in acte cu handicap de gradul 1, adica sunt lipsiti complet de vedere si au si dreptul la insotitor platit.  
Pentru o pensie mai mare - 63 de persoane au orbit intr-o comuna ieseana

Reprezentantii autoritatilor au descoperit insa ca multi dintre asa-zisii nevazatori citesc fara probleme sau se uita la televizor. Cu totii risca acum dosare penale, ca si medicii si membrii comisiilor care le-au eliberat certificatele de handicap. Cei 63 de locuitori declarati orbi atarna destul de greu in buget.

"Pentru acestia Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului acorda drepturi atat persoanei in cauza, respectiv celui incadrat in grad de handicap, cat si bani pentru salariul insotitorului" , spune Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al DGASPC Iasi.

Asta insemna 1.000 de lei pe luna pentru fiecare persoana cu handicap vizual de gradul unu, plus alte facilitati - de la scutiri de impozite pana la calatorii gratuite pe CFR sau cu transportul public local.

Autoritatile din Iasi recunosc faptul ca in comuna Halaucesti sunt mult mai multi orbi decit media din celelalte comune. Cu toate acestea fara un control medical de expertiza nu pot sa le sisteze pensiile celor care vad cu toate ca au declarat ca sunt orbi.

 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu