marime text:

Ofiter de politie retinut pentru luare de mita! A cerut 2.000 de lei pentru urgentarea unui dosar

Un ofiter de politie iesean a fost prins cand primea 2.000 de lei de o persoana care voia in regim de urgenta obtinerea licentei de functionare pentru societatea sa.
Ofiter de politie retinut pentru luare de mita! A cerut 2.000 de lei pentru urgentarea unui dosar
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Liviu Costel Cernat, ofiter de politie in cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi - Serviciul de Ordine Publica, acuzat de luare de mita si trafic de influenta.
 
Potrivit DNA, in cursul lunii iulie, inculpatul Liviu Costel Cernat, in calitate de ofiter de politie in cadrul IPJ Iasi-Serviciul de Ordine Publica, ar fi pretins si primit de la reprezentantul legal al unei firme cu obiect de activitate paza si protectie suma de 1.000 lei pentru a intocmi in regim de urgenta documentatia de obtinere a licentei de functionare pentru societatea comerciala respectiva.
 
In plus, in cursul lunii septembrie 2010, ofiterul de politie i-ar mai fi pretins denuntatorului si suma de 3.000 lei, lasand sa se inteleaga ca acesti bani sunt destinati unui ofiter din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane care ar trebui, in exercitarea atributiilor de serviciu, sa urgenteze emiterea licentei solicitate.
 
Miercuri, Liviu Costel Cernat a fost prins in flagrant delict de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la denuntator suma de 2.000 lei din cei 3.000 solicitati.
 
Inculpatului Liviu Costel Cernat i s-au adus la cunostinta acuzatiile.Miercuri, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pe o perioada de 24 de ore, iar la aceeasi data, Curtea de Apel Iasi a hotarat cercetarea in stare de libertate a lui Cernat si a dispus masura obligarii de a nu parasi tara.
 
Fata de aceasta decizie, Directia Nationala Anticoruptie a declarat recurs.
 
La instrumentarea acestui dosar, procurorii anticoruptie au colaborat cu ofiteri din cadrul MAI-Directia Generala Anticoruptie si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu