marime text:

O reconstructie faciala poate rezolva dosarul unei crime vechi de 6 ani!

O spectaculoasa reconstructie faciala, dupa un craniu gasit in Bucuresti, ar putea rezolva un dosar de crima care de 6 ani este plin doar de intrebari.  
O reconstructie faciala poate rezolva dosarul unei crime vechi de 6 ani!

Doar cu resturile unui cadavru, politia trebuie sa afle cine este victima, dar si cine i-a fost criminalul. Dupa luni de lucru, expertii au pus pe birou un chip care, spun ei, are 80 la suta sanse sa semene cu femeia ucisa.

Patru luni in fiecare zi cate 4-5 ore de munca minutioasa. De atat a avut nevoie echipa de specialisti pentru a face reconstructia faciala a unui craniu fisurat. Fiecare muschi a contat.

Craniul a capatat un profil, apoi a aparut si o fata, s-a stabilit pozitia ochilor, cum arata nasul, cum era gura. Cei care au facut reconstructia nu au avut cum sa isi dea seama de eventuale handicapuri si particularitati ale femeii. Oricum, rezultatul este un pas inainte in ancheta intinsa pe ani.

La intersectia strazilor Valea Oltului si Valea Ialomitei, in urma cu sase ani, un locatar din zona a descoperit un cadavru, o persoana care fusese victima unui omor. La acea vreme nu se stia daca e vorba de o femeie sau de un barbat.

Portretul femeii obtinut prin reconstructie poate duce la identificare si mai departe, la autor. Un criminal umbla acum numai el stie pe unde.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuaida (2011-06-15 00:52:31)
poate de asta li se pare asa spectaculoasa:)), altfel unde ar fi spectaculosul, senzationalul?
raspunde »
X.C (2011-06-14 21:59:48)
luni de zile ?? se pare ca inca se lucreaz ca pe vremea cand cal. erau doar obiecte de decor .... sunt echipamente care scaneaza craniul si resturile iar dupa sunt procesate... operatiunea dureaza cateva ore max. iar daca are si acces la o baza de date ii atribuie acelor resturi si posibilele identitati.
raspunde »