marime text:

Pedeapsa GENIALA - vezi ce-a patit barbatul care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu!

Functionarul public Csibi Barna, angajatul Directiei Finantelor Publice a judetului Harghita care l-a "spanzurat" pe Avram Iancu, a fost detasat pentru sase luni de catre presedintele ANAF, Sorin Blejnar, in Abrud, Judetul Alba, orasul in care a urmat clasele elementare fostul revolutionar.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Csibi Barna va fi, totodata, cercetat si de catre Comsia de Disciplina pentru gestul sau.
 
Potrivit sefului Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Harghita, Kedves Imre, "detasarea va intra in vigoare de luni si are o durata de o jumatate de an".
 
El a spus ca ordinul sefului ANAF i-a fost inmanat lui Csibi Barna.
 
Csibi Barna a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX ca "ordinul este legal" si ca il va respecta.
 
Potrivit ANAF, Codul de conduita a functionarilor publici, stabileste ca, printre principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici se numara si prioritatea interesului public, principiu conform caruia functionarii publici au indatorirea de a considera interesul public mai presus decat interesul personal, in exercitarea functiei publice.
 
De asemenea, articolul care se refera la "loialitatea fata de autoritatile si institutiile publice" arata ca functionarii publici au obligatia de a apara in mod loial prestigiul autoritatii sau institutiei publice in care isi desfasoara activitatea, precum si de a se abtine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acesteia.
 
Csibi Barna a solicitat, saptamana trecuta, autorizatie de la Primaria Miercurea Ciuc pentru o manifestare dedicata Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, menita sa aduca in atentia locuitorilor din Miercurea Ciuc istoria evenimetelor din 1848-1849.
El a luat un manechin purtand pe figura o poza a lui Avram Iancu, pe care "l-a condamnat" si apoi l-a spanzurat.
 
Manechinul care il intruchipa pe Avram Iancu a fost "condamnat la moarte prin spanzurare" de un "tribunal" care l-a gasit vinovat de "crime impotriva umanitatii si genocid".
 
Marti, pe blogul personal, Csibi Barna a facut urmatoarea remarca: "Dumnezeu sa fie milostiv cu sufletul lui. Asa patesc toti cei care gresesc impotriva natiunii maghiare si a secuilor".
 
Parchetul Tribunalului Harghita s-a autosesizat si il va cerceta pe Csibi Barna pentru instigare la discriminare.
 
Avram Iancu a fost un revolutionar roman pasoptist, avocat transilvanean care a jucat un rol important in Revolutia de la 1848 din Transilvania. El a fost conducatorul de fapt al Tarii Motilor in anul 1849, calitate in care a comandat armata romanilor transilvaneni, in alianta cu armata austriaca, impotriva trupelor revolutionare maghiare ale lui Lajos Kossuth care vroiau sa proclame un stat national ungar care sa includa si Transilvania.
 
El s-a nascut in Muntii Apuseni intr-o familie de moti instariti si a urmat clasele elementare la Poiana Vadului si Abrud, gimnaziul inferior la Zlatna, iar gimnaziul superior la Liceul Piarist din Cluj.
 
Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuHommy (2011-04-20 19:13:36)
Ce mai tara civilizata...FIX PL.is roman da mie rusine de asa o tara!!!
raspunde »
io ala din popor (2011-03-23 21:52:30)
Ce iubesc eu la ei...unguritzele HEHEHE...bune fete.....ce le dau in numele tuturor romanilor de pretutindeni!!! Romani...f,...t...le pe toate.....cu dra..ci!!! sa crape huniii
raspunde »
io ala din popor (2011-03-23 21:48:01)
PT. un secui...ba,esti roman?? ia ia-l si pe Wass al tau si mars afara din tara noastra si ia-l si pe viermele asta..ce-ati facut voi hortistilor in Covasna??? Cum ati bagat fata de 11 ani in sacul plin de lipitori (romanca,normal) in fata satului sa stie lumea ca voi sunteti stapani in ardeal pe viata romanilor?? si ati aruncat-o in rau ?? mars afara huni pagani si fara tara!!! ce inseamna HUN???? tradu-mi..ce inseamna HUN-GARY????? MARS!MARS!MARS! asa va trebe Iancu a facut-o pentru ceva..a facut si recunoastem,dar a facut-o pentru tara lui,nu pt a baga frica in oameniMARSMARSMARS!!!! HUNULE!
raspunde »
un secui (2011-03-21 13:54:29)
in timp ce Wass Albert este titulat criminal de razboi, iar Avram Iancu este considerat eroul national nu se poate vorbii de dreptate in Romania, Avram Iancu si colaboratorii sai au executat sute de sateni maghiari in zona Abrud in cea mai mare cruzime, dar nu a avut curajul sa lupta importiva trupelor maghiare, de lucrul asta nu scrie un rand in cartile de istorie. bazele unei prietenii pornesc de la recunoasterea adevarului din partea ameblor parti, de ce se aplica standarde duble?
raspunde »
iulica (2011-03-20 23:06:15)
Acesti indivizi nu sint capabili sau nu vor sa traiasca in prezent.Ei traiesc in trecut,si au nostalgii demult depasite.Problema este ca trag si tineri dupa ei.Cum este elementul de mai sus.Toti sintem in europa,si nostalgiile de acest tip sint depasite,invechite,ca si cei care le propaga.Niste obositi care traiesc din amintiri cu revolutii cu furci si greble.Problema e grava cand vezi un tanar,influentat de aceste idei invechite.Si maghiarii au vulpoi batrani,ca si romanii.Si cauta sa-i influenteze pe tineri.Urat gest.Asa e cand respecti prea mult pe cineva.Balcanici ca si noi.Nerecunoscatori.
raspunde »
viorel (2011-03-20 19:54:15)
dragi romini nu va mai obositi cu motivatiile ardealu nu a fost nici o data a ungurilor si nici nu o sa fie vreodata daca era vreodata al lor capitala ungariei era la cluj nu in cea mai saraca zona din europa apropo nici paprika nu este a lor au furato de la turci cind nu au avut ce minca prin tranhumanta lor prin europa la cersit in legatura cu barna sa il ierte dumnezeu pentruca o sa moara cit de curind un dac liber din maramures
raspunde »
Mihai (2011-03-20 09:12:46)
Esti prost de bubuie!! Trebuie sa te uiti in buletin ca sa-ti afli numele,si tu vorbesti???vezi de caprele tale!!
raspunde »
cineva (2011-03-19 16:36:36)
Ce aveti cu omul asta? Si-a amintit si el de istorie ,de faptele stramosilor nostri.De batut n-a batut pe nimeni,n-a violat si nici nu a fost agresiv,e democratie,nu?
raspunde »
paul (2011-03-18 21:31:00)
dute la **** bai rasistule
raspunde »
lorenzo (2011-03-18 21:30:35)
daca a ajuns un prapadit de ungur nascut in romania sa faca asa ceva,inseamna ca justitia romana nu e oarba,E CHIOARA.
raspunde »