marime text:

Nu va e frig? Tot mai multe prostituate romance merg in ... Finlanda!

Prostituatele romance, care pot fi gasite pe strazile din multe orase europene mari, au devenit din ce in ce mai numeroase in Finlanda, relateaza postul public de televiziune YLE, in pagina electronica.
Nu va e frig? Tot mai multe prostituate romance merg in ... Finlanda!
Iana Matei, care conduce un centru de reabilitare a prostituatelor in Romania, sustine ca Italia si Spania erau destinatiile cele mai obisnuite pentru traficul de persoane, dar ca traficantii se orienteaza acum catre nordul Europei.
 
"Traficantii muta fetele in tarile nordice deoarece in Europa centrala preturile s-au dus in jos, aici fiind multe fete, iar preturile sunt mai mari in nordul Europei", a declarat ea.
 
In ultimii zece ani, sute de foste prostituate au fost reabilitate in centrul Ianei Matei. "Numarul fetelor a crescut in mod semnificativ, iar varsta lor scazut in mod cert", a declarat ea.
 
Romania este tara cea mai saraca din UE, dupa Bulgaria, motiv pentru care reprezinta un teren fertil pentru traficanti. Cristian Duta, un oficial din cadrul politiei romane, a declarat ca, in opinia lui, Finlanda se va confrunta in curand cu un val de victime ale traficului de persoane.
 
"Finlanda ii trateaza bine pe imigranti. Acest lucru va determina tot mai multe persoane sa intre in tara voastra, mai ales din tarile sarace", a declarat el.

Traficul de persoane este o afacere mult mai profitabila decat comertul cu droguri, afirma YLE, adaugand ca intrarea Romaniei in UE a facilitat deplasarea infractorilor. Tara depune eforturi in prezent sa adere la spatiul Schengen, ceea ce ar putea lasa usa deschisa retelelor de crima organizata, afirma televiziunea finlandeza.

Sursa: Mediafax

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu