marime text:

Moartea la limita legii - cum sunt importate etnobotanicele in Romania

In timp ce autoritatile se chinuie sa inchida magazinele de vise, patronii lor le reinventeaza! Asa se face ca in urma controalelor facute atit in Bucuresti cit si in tara au fost descoperite alte peste 300 de substante noi, multe dintre ele aduse din Afganistan si China pe cai interzise!
Moartea la limita legii - cum sunt importate etnobotanicele in Romania

Lupta cu ierburile e inegala. Si asta pentru ca patronii magazinelor de vise din toata tara aduc in permanenta substante noi, altele decit cele interzise de lege dar la fel de periculoase. Cu atat mai mult cu cat medicii din Iasi au descoperit de curand ca in plicurile cu plante sunt introduse droguri de mare risc, pentru a creea dependenta consumatorilor.

In Bucuresti spre exemplu, autoritatile fac controale, confisca marfa dar nu-i pot inchide pentru ca noile ierburi nu se regasesc in nomenclatorul celor interzise. Si asa ramin cu ... autorizatie. 

La Iasi, la fel. Alertati de numarul mare de oameni care ajung la spital dupa ce fumeaza ierburi asa-zis legale, medicii cer primariei suspendarea autorizatiei de functionare pentru magazinele de vise.

Importul de etnobotanice nu se face la vedere. Substantele provin din Afghanistan si din China si ajung in Romania prin firme fictive.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu