marime text:

Medic cercetat pentru malpraxis, dupa ce i-a facut avort unei gravide in 17 saptamani!

Acuzatii grave i se aduc unui medic ginecolog din Mangalia, care pe 8 Martie a efectuat o intrerupere de sarcina, iar pacienta i-a murit pe masa de operatie. Pe langa cercetarile referitoare la un posibil malpraxis, medicii legisti au ajuns miercuri la o concluzie halucinanta. Femeia era insarcinata in 17 saptamani, cu mult peste termenul legal care permite o intrerupere de sarcina.
Medic cercetat pentru malpraxis, dupa ce i-a facut avort unei gravide in 17 saptamani!

Anchetatorii au informatii potrivit carora doctorita ar fi consumat bauturi alcoolice inainte de efectuara interventiei, asa ca i-au luat si niste probe de sange atunci.

In ziua mortii tinerei, rudele femeii spun ca au fost anuntate ca pacienta a murit pe masa de operatie, iar medicul ginecolog nu le-a oferit nici cea mai mica explicatie. Politistii spun ca medicul le-a transmis apoi ca nu stia ca femeia era insarcinata in 17 saptamani, ci in 11 saptamani si tocmai de aceea a fost de acord sa faca intreruperea de sarcina. In timpul interventiei, pacienta a murit din cauza unei embolii, mai ales ca avea ceva probleme si cu inima.

Necropsia a scos acum la iveala faptul ca fatul avea 17 saptamani, ceea ce ingreuneaza si mai tare situatia medicului care a fost de accord sa faca o asemenea interventie. Mai mult, autorizatia de functionare a cabinetului sau expirase din luna februarie. Acum anchetatorii urmeaza sa trimita dosarul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, care va continua cercetarile in acest caz.

Memec Curtmula, de 41 de ani, s-a prezentat la cabinetul ginecologic in jurul orei 18.00, cand a si inceput interventia, fara ca medicul sa ii faca vreo analiza, ca sa si dea seama exact de evolutia sarcinii.  Dupa nici o jumatate de ora, doctorita anunta insa la 112 ca pacienta murise pe masa.

Luata la intrebari, doctorita le-a spus anchetatorilor ca au aparut complicatii imediat dupa anestezie. Nu stia ca pacienta sa aiba si alte probleme de sanatate. A recunoscut insa ca si-a dat seama ca sarcina era mai evoluata abia dupa ce incepuse procedura.

Politistii care au venit sa cerceteze cazul i-au luat doctoritei probe de sange, pentru ca existau suspiciuni ca ar fi consumat  bauturi alcoolice la o petrecere organizata de 8 Martie.

Rezultatele necropsiei au aratat clar ca mama a murit in urma unei embolii cauzate, cel mai probabil, ori din cauza catitatii mari de anestezic ori in urma unei rupturi de uter.

Rudele femeii sunt inca in stare de soc.

Cabinetul in care s a efectuat intreruperea de sarcina este momentan inchis, iar doctorita este in drum spre India, unde urmeaza sa participle a un congres al medicilor ginecologi. Daca va fi gasita vinovata, risca 15 ani de inchisoare si foarte probabil, isi va pierde dreptul de libera practica.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu